500 g liszt
3 dl tej
2 tojás
olaj
só
A töltelékhez:
200 g tehéntúró
100 g sajt
100 g tejföl
150 g sonka
100 g füstölt lazac (kihagyható)
4 saláta levél
A tojásokat felverjük, hozzáadunk 1 dl tejet, megsózzuk és lassan beleszitáljuk a lisztet, majd a többi tejet is beleöntjük. Adunk hozzá 3 evőkanál olajat, jól összekeverjük és a tésztából vékony palacsintákat sütünk.
A tehéntúrót, a reszelt sajttal, a tejföllel összekeverjük és a palacsintákat megkenjük vele. Minden palacsinta szélére teszünk egy salátalevelet, egy szelet sonkát és tetszés szerint egy szelet füstölt lazacot, majd szorosan feltekerjük. Fel is darabolhatjuk, így még gusztusosabb, mert látható benne a töltelék.
Előző nap zsírban megpirítom az összevágott hagymát és hidegre teszem. A húsféléket, bőrkét vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a hulladék szalonnát, majd mikor minden...
Elkészítési idő:25 d túrót 1 lapos kk szódabikarbonával és 3 d RÁMÁval, összekeverünk, 1 percre mikróba tesszük, ha elfolyósodott, hozzárakunk 2 mk vegetát, 1 púpos kk paprikát, ½ reszelt hagymá...
Elkészítési idő:A lisztet egy nagy tálba mérjük, és közepében egy kis mélyedést alakítunk ki. Ide öntjük a langyosra melegített tej felét, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzászórjuk a cukrot is,...
Elkészítési idő: