Családireceptkönyv.hu

Rizstej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 pohár rizs
1 rúd fahéj (kb. 8 cm-es)
2,5 pohár forró víz
1/3 pohár cukor
1 csomag vaníliás cukor vagy fél teáskanál vanília
2 pohár hideg víz

Elkészítés:


A rizst öntsd egy nagyobb befőttes üvegbe, kancsóba, vagy bármilyen zárható edénybe. Öntsd fel a forró vízzel, add hozzá a fahéjrudat, és letakarva hagyd állni egy éjszakán át (8 óra). A fahéjrúd el is hagyható, ha natúr rizstejet akarsz.
Másnap, amikorra a rizs megszívta magát a vízzel, vedd ki a fahéjrudat, és öntsd a rizst és a vizet egy turmixgépbe, és nagyon alaposan, jó néhány percig mixeld össze.
Egy nagyon vékony lyukú szűrőn, szitán vagy muszlin kendőn szűrd át alaposan a keveréket. Nyomkodd ki, hogy minden nedvesség lecsepegjen, és csak a száraz rizsmaradék maradjon a szűrőben.
A folyadékot – ami tulajdonképpen már maga a natúr rizstej – ízesítsd a cukorral, vaníliás cukorral vagy vaníliával ízlés szerint (ha valaki édesebben szereti, akár az itt megadott mennyiség háromszorosát is beleteheti, vagy el is hagyhatja), és öntsd fel a 2 pohár hideg vízzel.
Érdemes hűtőben hűteni még néhány órát, mert akkorra az ízek is jobban összeállnak, és a rizstej hidegen az igazi.
Ebből a mennyiségből kb. 1 liter házi rizstej készítése oldható meg.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szilágyi Balázs receptje

Rizstej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Pulykaszárnyas egytál parázsburgonyával
Pulykaszárnyas egytál parázsburgonyával

A pulykaszárnyat kettévágom. Egy tepsit veszek elő, beleteszem az olvasztott zsírt, ráhelyezem a megmosott burgonyát. Rászóróm a felaprított szalonnát, a felaprított fokhagymát, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Focaccia
Focaccia

A lisztben a sót kézzel elkeverjük, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, az olajat és a langyos víz egy részét. Az ujjaink hegyével elkezdjük összedolgozni, ha szükséges a maradék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Bundáskenyér sütőben
Bundáskenyér sütőben

A tojásokat verjük fel, keverük jó habosra a tejszínnel, majd sózzuk és borsozzuk. A kenyérszeleteket áztassuk a tojásba, majd helyezzük egy kivajazott tepsibe, a megmaradt tejszín...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
DARÁLT HÚSOS PALACSINTA
DARÁLT HÚSOS PALACSINTA

Két szelet kolozsvári szalonnát (bacon) apró kockára vágok, kevés zsiradékon kisütöm, egy evőkanálnyi mennyiségű aprított vöröshagymát dobok rá, két fej gombát apróra darabolva, jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk