1 fej karfiol
2 tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj
A töltelékhez:
25 dkg darált hús
1 kisebb vöröshagyma
5 dkg zsemlemorzsa
1 tojás
csipetnyi pirospaprika
só, bors
A karfiolt megmossuk, nagyobb rózsákra szedjük és sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A töltelékhez az apróra szeletelt hagymát kevés olajon megdinszteljük, a darált húst is mellétesszük és folyamatos kavargatás mellett megpirítjuk. Kicsit hagyjuk hűlni és belekeverjük a fűszereket, a tojást és a zsemlemorzsát. A tölteléket a karfiolrózsák közé nyomkodjuk, ezután a megszokott módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.
A húst a zsiradéktól megtisztítjuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Enyhén mindkét oldalán kiklopfoljuk, kb. fél centi vastag szeleteket kapunk. Egy csipet sóval mindkét oldalát m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szétválasztott tojás fehérjét robotgép habverőjével keverőtálban simára dolgozzuk 20 dkg liszttel, 2 tk olajjal, 1 csipet sóval és 1,5 dl hideg vízzel. A tésztát cipóvá formázzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzd a tojásokat lobogó, forró vízben kb. 5 percig, majd hűtsd ki, és pucold meg őket. Tedd aprító- vagy turmixgépbe a főtt tojásokat és a többi hozzávalót, azután turmixold kréme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifliket felkarikázzuk, jénai edénybe tesszük. Ráöntjük a darált cukros mákkeveréket, és hozzáadjuk a mézet. Majd hozzáöntjük a 3,5 dl langyos tejet. Jól összekeverjük, majd 200...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű