Alap:
50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj (ne margarin legyen!)
10 dkg porcukor
kb 2-2,5 dl tej
Túrókrém:
50 dkg tehéntúró
7,5 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve (vagy ízlés szerint)
1 dl habtejszín
Vaníliás krém:
2 cs hidegen keverhető vaníliás pudingpor
5 dl tej
Tetejére:
2,5-3 dl habtejszín
tortadara vagy csokiforgács
Elkészítése:
Alap:
A darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon.
Egy 20*30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk (így könnyebb lesz kivenni a kész sütit), majd az alapot egyenletesen beleterítjük és jól lenyomkodjuk.
Túrókrém:
A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citrom héját és a levét, majd villával alaposan összedolgozzuk.
A tejszínt keményre felverjük, majd a túróhoz adjuk és összeforgatjuk az egészet.
A túrókrémet egyenletesen rákenjük a kekszes alapra, majd hűtőbe tesszük.
Vaníliás krém:
A pudingporokat egy nagyobb edénybe öntjük, hozzáadjuk a tejet és habverővel 3-5 perc alatt felverjük. Akkor jó, ha sűrű.
Az elkészült krémet a túrós rétegre kenjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.
A tejszínt kemlnyre felverjük, a pudingos réteg tetejére simítjuk, majd tortadarával vagy csokiforgáccsal megszórjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Éles késsel felvágjuk, majd tálaljuk a desszertet.
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjét elkezdjük habbá verni ha félig felvertük hozzáadom a cukrot és kemény habbá verem,a robotgépet lejjebb veszem és egyesével hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa margarint felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, csomómentesre kikeverve dinszteljük pár percig. fokozatosan hozzátesszük a tejet, közben keverve. addig főzzük, amig krém állagú n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral 1/2 órát keverjük, azután hozzákeverjük a lisztet, amivel pár percig még keverjük és végül az összevágott kevés liszttel elkevert gyümölcsöket. Gyors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat vagy margarint a cukorral, a tojássárgákkal és a túróval habosra keverjük. Ezután belekeverjük a citrom reszelt héját, a citromlevet, a pudingport és végül a kemény habbá v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű