Alap:
50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj (ne margarin legyen!)
10 dkg porcukor
kb 2-2,5 dl tej
Túrókrém:
50 dkg tehéntúró
7,5 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve (vagy ízlés szerint)
1 dl habtejszín
Vaníliás krém:
2 cs hidegen keverhető vaníliás pudingpor
5 dl tej
Tetejére:
2,5-3 dl habtejszín
tortadara vagy csokiforgács
Elkészítése:
Alap:
A darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon.
Egy 20*30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk (így könnyebb lesz kivenni a kész sütit), majd az alapot egyenletesen beleterítjük és jól lenyomkodjuk.
Túrókrém:
A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citrom héját és a levét, majd villával alaposan összedolgozzuk.
A tejszínt keményre felverjük, majd a túróhoz adjuk és összeforgatjuk az egészet.
A túrókrémet egyenletesen rákenjük a kekszes alapra, majd hűtőbe tesszük.
Vaníliás krém:
A pudingporokat egy nagyobb edénybe öntjük, hozzáadjuk a tejet és habverővel 3-5 perc alatt felverjük. Akkor jó, ha sűrű.
Az elkészült krémet a túrós rétegre kenjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.
A tejszínt kemlnyre felverjük, a pudingos réteg tetejére simítjuk, majd tortadarával vagy csokiforgáccsal megszórjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Éles késsel felvágjuk, majd tálaljuk a desszertet.
Két piskótatallér közé kb 1-1 kb. félcentis banánkarikát teszünk. Közepébe tűzünk 1-1 fogvájót. A vaníliás pudingot 3 dl tejjel 3 evőkanál cukorral elkészítjük. Az összetűzött baná...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézTészta receptje: - az élesztőt elkeverem 1 kanal tejföllel - elkeverem Liszt +cukor +só +zsir+az élesztővel elkevert tejfölt + annyi tejfölt ,hogy jól nyújtható, de nem ragacso...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: Először a vajas tömeget készítjük el, amihez 20 dkg vajat összegyúrunk 5 dkg liszttel, majd 2 centivastag téglalapra alakítjuk, háztartási fóliába csomagoljuk és felhaszná...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű