menu

Családireceptkönyv.hu

Emeletes habos szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Alap:

50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj (ne margarin legyen!)
10 dkg porcukor
kb 2-2,5 dl tej

Túrókrém:

50 dkg tehéntúró
7,5 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve (vagy ízlés szerint)
1 dl habtejszín

Vaníliás krém:

2 cs hidegen keverhető vaníliás pudingpor
5 dl tej

Tetejére:

2,5-3 dl habtejszín
tortadara vagy csokiforgács

Elkészítés:


Elkészítése:
Alap:

A darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon.

Egy 20*30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk (így könnyebb lesz kivenni a kész sütit), majd az alapot egyenletesen beleterítjük és jól lenyomkodjuk.
Túrókrém:

A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citrom héját és a levét, majd villával alaposan összedolgozzuk.

A tejszínt keményre felverjük, majd a túróhoz adjuk és összeforgatjuk az egészet.

A túrókrémet egyenletesen rákenjük a kekszes alapra, majd hűtőbe tesszük.

Vaníliás krém:

A pudingporokat egy nagyobb edénybe öntjük, hozzáadjuk a tejet és habverővel 3-5 perc alatt felverjük. Akkor jó, ha sűrű.

Az elkészült krémet a túrós rétegre kenjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.

A tejszínt kemlnyre felverjük, a pudingos réteg tetejére simítjuk, majd tortadarával vagy csokiforgáccsal megszórjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Éles késsel felvágjuk, majd tálaljuk a desszertet.

Emeletes habos szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
ŐSZIBARACKOS-MASCARPONES  GALETTE
ŐSZIBARACKOS-MASCARPONES GALETTE

A lisztet keverd össze a csipet sóval, és morzsold össze a hideg vajjal (késes robotgép megkönnyíti a munkát). Add hozzá a porcukrot, a felvert tojást és a hideg vizet. Ha jól ö...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hanna
Fánk tepsiben sütve
Fánk tepsiben sütve

Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Belga kelt gofri (Levendulalány)
Belga kelt gofri (Levendulalány)

A lisztet kimérem és átszitálom, jöhet bele a só és a kristálycukor. Elkeverem benne az instant élesztőt, ha azzal dolgozunk. Hogyha kovásszal akkor nagyon minimálisan meglangyosít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Képviselőfánk
Képviselőfánk

A vizet beletesszük egy edénybe és a zsiradékot,majd hagyjuk,hogy az benne teljesen feloldódjon.Hozzákerülnek a száraz összetevők is és addig kavargatjuk,mig egy kicsit le nem piru...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk