A tésztához: 25 dkg darált keksz, 25 dkg gesztenyemassza, 0,5 dl rum, 5 dkg margarin.
A krémhez: 2 csomag vaníliás puding, 8 dl tej, 20 dkg margarin, 20 dkg cukor.
A tejszínhez: 1/2 liter habtejszín, vaníliás cukor, 1 cs habfix.
A darált kekszet a gesztenyemasszával a rummal, az olvasztott vajjal jól eldolgozzuk és egy tepsi aljára amit papírral kibéleltünk belenyomkodjuk. A krémhez a tejet a pudingporral megfőzzük majd ha kihült a vajat hozzákeverjük. Rákenjük a kekszes masszára. A hab tejszínt felverjük a habfixel és ezt is rákenjük, majd a tetejét reszelt csokival megszórjuk.
A tojások sárgáját nagyon habosra keverjük a cukorral, majd legalább 10 percig keverjük a vízzel meg a szódabikarbónával. Ezután tesszük bele felváltva a lisztet meg a tojások kemé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKavard össze külön-külön a száraz és folyékony hozzávalókat,majd öntsd őket egybe és fakanállal keverd csomómentesre. Pihentesd 15 percig és bambuszrostlisztes/nem kell sok/ felü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó, ha pattog -, de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját. közben gőz fölött megolvasztjuk a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűSzétválaszuk a tojásokat a fehérjét 6 kaál cukorral ( nincs el írva fehérjét )ha kész egyesével belekeverjük a sárgáját.Majd a két csomag pudingport . Végig géppel keverem az egész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű