1 kg liszt, 1 élesztő, 2-3 dl langyos víz, 1 kispohár kefír, 2 kk. cukor, 2-3 kk só, 1 dl olaj.
A lisztet a sóval elkeverem, majd a langyos vízbe belerakom a cukrot és az élesztőt és elkeverem és hozzáöntöm a liszthez. Jól kidolgozom, majd az olajat és kefírt is apránként hozzákeverem. Az álaga olyan legyen mint egy keményebb nokedli tészta. Egy órát kelesztem, majd olajos kézzel olajos lapon széthúzogatom, forró olajban sütöm.
Ha nem akarom mindet kisütni, akkor olajos zacskóba teszem és másnap vagy harmadnak is süthetem.
1. A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk. 2. A tojásokat hosszában elvágjuk majd megsózzuk. 3. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk majd forr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEbből összesen kb. 6 dl illatosító lesz, ilyenkor választhatunk tavaszi illatokat, és ebben az esetben még az se baj ha nem 100 %-s az illóolaj. Piros eper illatú Kék Jácint illa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és kiolajozott tepsibe tesszük, hozzáadjuk a felszeletelt bacont és az apróra vagdosott mozzarellát is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű