1 kg liszt, 1 élesztő, 2-3 dl langyos víz, 1 kispohár kefír, 2 kk. cukor, 2-3 kk só, 1 dl olaj.
A lisztet a sóval elkeverem, majd a langyos vízbe belerakom a cukrot és az élesztőt és elkeverem és hozzáöntöm a liszthez. Jól kidolgozom, majd az olajat és kefírt is apránként hozzákeverem. Az álaga olyan legyen mint egy keményebb nokedli tészta. Egy órát kelesztem, majd olajos kézzel olajos lapon széthúzogatom, forró olajban sütöm.
Ha nem akarom mindet kisütni, akkor olajos zacskóba teszem és másnap vagy harmadnak is süthetem.
A gombafejeket megmosom és fűszerezem. A szezámmagot összekeverem a zsemlemorzsával. Lisztbe, felvert tojásba, majd morzsába mártom a gombafejeket. Bő, forró olajban kisütöm. Rizzs...
Elkészítési idő: 30Kevés zsírt melegítem, belerakom az összevágott paprikát. Amikor megpuhúlt ráöntöm a felvert megsózott tojásokat. Addig keverem amíg a tojás megsűl.
Elkészítési idő: 30-40 perc