50 dkg liszt, 25 dkg zsír, 15 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 1 sütőpor, és annyi tej, hogy könnyen gyúrható legyen.
2 lapot sütünk. Ha megsült, az egyik lapot összetörjük, majd öntünk rá 2 dl tejet, 1 vanília cukrot, 15 dkg porcukrot, fél dl rumot, 3 kanál kakaót, 10 dkg vajat. Ezeket összekavarjuk és a lapra öntjük, majd elsimítjuk. Ennek a tetejére a 3 db tojásfehérjéből 25 dkg porcukorból forró gőz fölött kemény habot készítünk, majd ráöntjük a tetejére és elsimítjuk. Majd olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
A vajat a cukorral és a vaniliás cukorral jól kihabosítottam, majd hozzáadtam az enyhén felvert tojást. Tovább vertem nagy fordulaton, amíg tökéletesen elvegyültek. Kanalanként a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A darabokra tördelt csokoládét egy evőkanál olajjal óvatosan felmelegítjük, félretesszük. A cukrot az egész tojásokkal elektromos mixerrel jó hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal (esetleg cukorral) és jól összekeverjük. 2. A cukrot a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és a kókuszolajat olvasszuk meg, majd keverjük össze a tojásokkal. Adjuk hozzá a vaníliaaromát, a kakaót és a többi hozzávalót és krémesre keverjük ki. Sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű