50 dkg liszt, 25 dkg zsír, 15 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 1 sütőpor, és annyi tej, hogy könnyen gyúrható legyen.
2 lapot sütünk. Ha megsült, az egyik lapot összetörjük, majd öntünk rá 2 dl tejet, 1 vanília cukrot, 15 dkg porcukrot, fél dl rumot, 3 kanál kakaót, 10 dkg vajat. Ezeket összekavarjuk és a lapra öntjük, majd elsimítjuk. Ennek a tetejére a 3 db tojásfehérjéből 25 dkg porcukorból forró gőz fölött kemény habot készítünk, majd ráöntjük a tetejére és elsimítjuk. Majd olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
A kekszet és a mascarponet össze gyúrjuk. Ha a tészta összeállt, kisebb gombócokat formázunk belőle, és a tetejüket kissé kúp alakúra formázzuk. Ha ezzel is megvagyunk, akkor a gab...
Elkészítési idő: Kb 2 óra Nehézség: KözepesA tejet és a cukrot langyosra melegítjük, hogy elolvadjon benne a margarin, és ebben felfuttatjuk az élesztőt. Ha az élesztő megkelt összedolgozzuk annyi liszttel -amihez adunk eg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kekszet a porcukrot, a kávét, tejet, kakaót, és a rumaromát összegyúrjuk, könnyen nyújtható masszát kapjunk, kiskanálba nyomkodunk masszát úgy, hogy a közepén mélyedés legyen, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük, és egy nagyobb (38*30 cm) tepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat a porcukorral, a sóval és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, é...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: Könnyű