Hozzávalók egy 18 cm-es kapcsos tortaformához:
6 csomag (6 x 135 g) meggyes piskótatallér
1 dl tej
15 dkg margarin
1 evőkanál keserű kakaópor
2 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
színes szórócukor
A piskótatallérból 60 dekányit elnegyedeltem, a többiből raktam egy sort a tortaforma aljába.
A tejet melegíteni kezdtem, hozzáadtam a margarint és a kakaóport is, egyneművé főztem.
Miután levettem a tűzről, hozzáadtam és elkevertem benne a negyedelt tallérokat.
A massza felét a tortaformába öntöttem-egyengettem, ráraktam még egy sor egészben hagyott piskótatallért, majd erre öntöttem a massza másik felét, tetejét szépen elegyengetve, elsimítva.
Amikor kihűlt, letakarva egy éjszakára a hűtőbe tettem.
Másnap egy éles késsel körben meglazítottam a formát, majd lepattintottam róla.
A tejszínből a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habot vertem, ezzel díszítettem a torta tetejét, végül - a meggy okán - piros szórócukorral díszítettem.
A tésztához a lisztet elkeverjük a porcukorral, a vaníliamagokkal és a csipet sóval. A vajat felkockázzuk, és a lisztes keverékhez adjuk. Ujjunkkal összemorzsoljuk, végül hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát apróbb kockákra vágjuk, feltesszük egy lábasban megpárolódni a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta elkészítése: a 6 tojás sárgáját a 6 ek porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk az 1 dl olajat és a 2 ek kakaóport. A liszthez hozzákeverjük a leszitált sütőport. A 6 tojás fehér...
Elkészítési idő: kb. 2-3 óra Nehézség: Közepestésztához: Tojás sárgáját jól kikeverni a cukorral, fehérjét kemény habbá verni, majd a tojás sárgához hozzáadni kanalanként a lisztet , felváltva a kemény habbá vert tojás fehérjé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű