Hozzávalók egy 18 cm-es kapcsos tortaformához:
6 csomag (6 x 135 g) meggyes piskótatallér
1 dl tej
15 dkg margarin
1 evőkanál keserű kakaópor
2 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
színes szórócukor
A piskótatallérból 60 dekányit elnegyedeltem, a többiből raktam egy sort a tortaforma aljába.
A tejet melegíteni kezdtem, hozzáadtam a margarint és a kakaóport is, egyneművé főztem.
Miután levettem a tűzről, hozzáadtam és elkevertem benne a negyedelt tallérokat.
A massza felét a tortaformába öntöttem-egyengettem, ráraktam még egy sor egészben hagyott piskótatallért, majd erre öntöttem a massza másik felét, tetejét szépen elegyengetve, elsimítva.
Amikor kihűlt, letakarva egy éjszakára a hűtőbe tettem.
Másnap egy éles késsel körben meglazítottam a formát, majd lepattintottam róla.
A tejszínből a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habot vertem, ezzel díszítettem a torta tetejét, végül - a meggy okán - piros szórócukorral díszítettem.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformát /nekem 20 cm átmérőjű/ kibéleljük sütőpapírral. Az almákat meghámozzuk, apró cikkekre vágjuk, eloszlatjuk a tortaformában. A tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és a cukrot habverővel kikeverjük. Hozzákeverjük a tojást, a lereszelt citromhéjat és a fél citrom levét. Majd szépen fokozatosan hozzákeverjük a lisztet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKaramellás krém: A pudingport a cukorral/édesítővel a tejben csomómentesre keverem, sűrű pudingot főzök és kihűtöm. Beledolgozom a habosra vert vajat, majd krémesre keverem a kihű...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes10 tojast kette valasztottam a sargajat 10 evokanal cukorral feheredesig felvertem majd beleszitaltam 10 evokanal lisztet es egy csomag sutoport ( en tettem bele kb egy masfel tk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű