Hozzávalók egy 18 cm-es kapcsos tortaformához:
6 csomag (6 x 135 g) meggyes piskótatallér
1 dl tej
15 dkg margarin
1 evőkanál keserű kakaópor
2 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
színes szórócukor
A piskótatallérból 60 dekányit elnegyedeltem, a többiből raktam egy sort a tortaforma aljába.
A tejet melegíteni kezdtem, hozzáadtam a margarint és a kakaóport is, egyneművé főztem.
Miután levettem a tűzről, hozzáadtam és elkevertem benne a negyedelt tallérokat.
A massza felét a tortaformába öntöttem-egyengettem, ráraktam még egy sor egészben hagyott piskótatallért, majd erre öntöttem a massza másik felét, tetejét szépen elegyengetve, elsimítva.
Amikor kihűlt, letakarva egy éjszakára a hűtőbe tettem.
Másnap egy éles késsel körben meglazítottam a formát, majd lepattintottam róla.
A tejszínből a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habot vertem, ezzel díszítettem a torta tetejét, végül - a meggy okán - piros szórócukorral díszítettem.
A piskótát a megszokott módon, tortaformában megsütjük. A krémhez a pudingokat, tejjel és cukorral megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt pudingokhoz a margarint habverővel hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük és a vajjal, cukorral és baracklével együtt robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeállt, hozzáadjuk a mazsolát is és tortaformába tesszük. Jól meg kell nyomko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű