menu

Családireceptkönyv.hu

Eperjoghurtos-pudingos torta csokidarabokkal


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
5 tojás
25 dkg cukor
1 dl víz
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor


Elkészítés:


5 tojássárgáját kikavarunk 25 dkg cukorral jó habosra, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Ha már jó habos, hozzáadunk 20 dkg lisztet, amiben elkavarunk 1 csomag sütőport. Végül a tojások felvert kemény habját is óvatosan beleforgatjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on, 28 cm-es kerek tortaformában készre sütjük. Ha kihűlt, két lapra vágjuk.

Ezután elkészítünk még egy lapot:
3 tojás
25 dkg cukor
1 dl víz
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 tojássárgáját kikavarunk 25 dkg cukorral jó habosra, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Ha már jó habos, hozzáadunk 20 dkg lisztet, amiben elkavarunk 1 csomag sütőport. Végül a tojások felvert kemény habját is óvatosan beleforgatjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on, sütőpapírral bélelt 28 cm-es kerek tortaformában készre sütjük.
Eperpudingos krém:
2 csomag eperízű pudingpor
1 liter tej
6 evőkanál cukor
1 csomag zselatin
2,5 dl cukrászhab (habtejszín)
Továbbá:
csokidarabok
2 csomag epres pudingport megfőzünk 1 liter tejben, 6 evőkanál cukorral, majd kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadunk 1 csomag zselatint (a tasakon található leírás szerint elkészítve, langyosra hűtve), majd beleforgatunk 2,5 dl keményre felvert cukrászhabot.
Joghurtos krém:
450 g eperízű joghurt
1 csomag zselatin
2,5 dl cukrászhab
450 g eperízű joghurtba belekeverünk 1 csomag elkészített, langyosra hűtött zselatint (amit a csomag hátoldalán lévő utasítás szerint készítünk el), és végül ezt beleforgatjuk a már keményre felvert 2,5 dl cukrászhabba.
A kerek tortaformába rakva az első lapot megtöltjük a joghurtkrémmel, megszórjuk eperdarabokkal, befedjük a második lappal, erre kerül az eperpudingos krém (keveset hagyjunk a tetejére, oldalára). Megszórjuk kockára vágott eperdarabokkal, megszórjuk durvára vágott csokidarabokkal és befedjük az utolsó lappal. Oldalát, tetejét megkenjük a félretett krémmel. Hűtőben lehűtjük, majd kiborítjuk a tortát egy tálcára és tetszés szerint díszítjük marcipánnal, de lehet simán tejszínhabbal is díszíteni ízlés szerin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csokoládétorta
Csokoládétorta

1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a cukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. 2. A tojások fehérjét is felverjük és beleforgatj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokoládékrémes diótorta
Csokoládékrémes diótorta

A tészta hozzávalóiból tortát sütünk a piskóta mintájára. A lisztet, kakaót és a tejet felfőzzük. A Ramat és a cukrot+vaníliás cukrot kikeverjük. Amikor a tejes keverék kihűlt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diplomata torta
Diplomata torta

A tojássárgákat a tejet és a cukrot felfőzzük. A zselatint kevés tejjel gőz fölött felolvasztjuk. Hűlni tesszük,mikor langyos a kettőt összevegyítjük. Felverjük a tejszínhabot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Erika
Arab kávétorta
Arab kávétorta

A tésztához a cukrot a tojássárgájával és fél csomag vaníliás cu - korral habosra kavarunk, majd a reszelt csokoládét, az õrölt ká - vét, a sütõport, a lisztet és 6 habbá vert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk