Tészta:
5 tojás
25 dkg cukor
1 dl víz
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
5 tojássárgáját kikavarunk 25 dkg cukorral jó habosra, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Ha már jó habos, hozzáadunk 20 dkg lisztet, amiben elkavarunk 1 csomag sütőport. Végül a tojások felvert kemény habját is óvatosan beleforgatjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on, 28 cm-es kerek tortaformában készre sütjük. Ha kihűlt, két lapra vágjuk.
Ezután elkészítünk még egy lapot:
3 tojás
25 dkg cukor
1 dl víz
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 tojássárgáját kikavarunk 25 dkg cukorral jó habosra, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Ha már jó habos, hozzáadunk 20 dkg lisztet, amiben elkavarunk 1 csomag sütőport. Végül a tojások felvert kemény habját is óvatosan beleforgatjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on, sütőpapírral bélelt 28 cm-es kerek tortaformában készre sütjük.
Eperpudingos krém:
2 csomag eperízű pudingpor
1 liter tej
6 evőkanál cukor
1 csomag zselatin
2,5 dl cukrászhab (habtejszín)
Továbbá:
csokidarabok
2 csomag epres pudingport megfőzünk 1 liter tejben, 6 evőkanál cukorral, majd kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadunk 1 csomag zselatint (a tasakon található leírás szerint elkészítve, langyosra hűtve), majd beleforgatunk 2,5 dl keményre felvert cukrászhabot.
Joghurtos krém:
450 g eperízű joghurt
1 csomag zselatin
2,5 dl cukrászhab
450 g eperízű joghurtba belekeverünk 1 csomag elkészített, langyosra hűtött zselatint (amit a csomag hátoldalán lévő utasítás szerint készítünk el), és végül ezt beleforgatjuk a már keményre felvert 2,5 dl cukrászhabba.
A kerek tortaformába rakva az első lapot megtöltjük a joghurtkrémmel, megszórjuk eperdarabokkal, befedjük a második lappal, erre kerül az eperpudingos krém (keveset hagyjunk a tetejére, oldalára). Megszórjuk kockára vágott eperdarabokkal, megszórjuk durvára vágott csokidarabokkal és befedjük az utolsó lappal. Oldalát, tetejét megkenjük a félretett krémmel. Hűtőben lehűtjük, majd kiborítjuk a tortát egy tálcára és tetszés szerint díszítjük marcipánnal, de lehet simán tejszínhabbal is díszíteni ízlés szerin
A piskótalapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk. Ez eltart egy ideig, de megéri, mert egy sokkal stabilabb szerkezetű fehérjehabot kapu...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElkészítés 1. A sütés előtti este érdemes összeállítani a csokikrémet. A csokoládét egy edényben feldaraboljuk apró kockákra, a tejszínt felforraljuk, majd ráöntjük a csoki darabo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA keksz közel felét – úgy 22 dekányit – daráljuk le, keverjük össze az olvasztott vajjal, és lapogassuk le egy kanállal egy tortatálon, egy 26 centis tortagyűrűben. Tegyük hűtőbe.V...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzzük a kölest sima vízben, majd ha megfőtt, hozzákeverjük a rizslisztet, a kakaóport, és a nyírfacukrot. Ha nagyon keménynek érezzük, tegyünk bele kevés vizet. Kiolajozott tep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű