Hozzávalók:
56 dkg liszt,
10 dkg vaj ,
25 dkg kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 liter tej,
3 tojás (1 egész tojás és 2 sárgája)
a sütővas kenéséhez, olvasztott vaj.
Elkészítés:
A szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük, hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd belekeverjük a tojásokat.
Ha, alaposan elkevertük, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a tejet váltogatva.
Simára keverjük. Palacsinta tészta szerű, sűrű masszát kapunk.
Célszerű sütés előtt legalább négy órát pihentetni, de legjobb, ha előző este bekeverjük, és másnap fogunk a kisütéshez.
Elkészítés: A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd belekeverjük a sütőporral elvegyített...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához összedolgozzuk a lisztet a vajjal/margarinnal, a zsírral és a sóval (nagyobb űrtartalmú aprítógépben néhány pörgetés az egész!). A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA sertéskörmöt és az oldalast másfél liter vízben félig puhára főzzük, majd a lencsét és a megtisztított, karikákra vágott zöldségeket hozzáadjuk. Lefedve, takaréklángon addig főzz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaót, mézet, cukrot, tojást és vajat gőz felett összeolvasztjuk, melegítjük. Utána a szódabikarbónás liszthez forgatjuk egy hablapát segítségével, majd a végén kézzel a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű