60 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 15 dkg cukor, 5 dkg margarin, 2 egész tojás, 1 vaníliáscukor, 4 evőkanál méz, 1,5 dl tej.
A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán).
Krém : 8 dkg lisztet 6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 30 dkg vajat (Ráma), 3 dkg kakaót 25 dkg porcukorral és egy rumaromával kikeverünk (géppel gyorsabb!). Ha a főzött krém (tej + liszt) kihűlt, a vajas krémmel összekeverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
Tetejére c s o k i m á z kerül.
Megjegyzés: mivel a tészta mézzel készül, célszerű csak másnap felszeletelni!
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Kivajazunk és zsemlemorzsával be hintünk egy kb. 20x20 cm-es, 2 l űrtartalmú sütőedényt. A hámozott mandulát egy száraz...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a Rámát, a zsírt, 8 dkg porcukrot és elmorzsoljuk őket. Az élesztőt 1 csipet cukorral langyos tejbe felfuttatjuk, és a tésztához öntjük. Tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját habosra kevered a cukorral, vízzel, és a kakaókkal, majd a végén beleteszed a kemény habbá vert tojásfehérjét. (a fehérjét érdemes villával belekeverni a masszáb...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tojást a porcukorral 2-3 perc alatt teljesen simára keverjük, majd az olvasztott, de nem forró vajjal tovább keverjük. A csokoládét, a mogyorót és az aszalt gyümölcsöt kis kockák...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű