Hozzávalók:
Tészta:
2 bögre liszt
1 bögre kristálycukor
1/2 bögre olaj
1 bögre langyos víz
3 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
3 tojás
Krém:
50 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
1 tojássárgája
Elkészítés
A méréshez használ bögre mérete 3 dl. Először megfőzzük a pudingot a tejben a vaníliás cukorral, és hagyjuk hűlni.
Ezalatt elkészítjük a tésztát. Az egész tojásokat a cukorral jól felverjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük.
A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a krém többi alapanyagait, jól kikeverjük, nyomózsákba tesszük, és a tésztára rácsosan rányomjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
A sűrített édes tejet alaposan összedolgozzuk a kókuszreszelékkel. Egy éjszakára a hűtőbe dugjuk. Másnap vizes kézzel golyókat formálunk, megtöltjük mandulával (dióval, törökmogy...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a lisztet, fahéjt, szódabikarbónát. A tejet elhabarjuk a tojássárgákkal. A vizet, mézet, cukrot és a margarint felforraljuk, langyosra hűtjük. Minden hozzávalót addig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot a sütőporral összedolgozzuk, majd darabkákban hozzáadjuk a vajat, és az előzőleg megtisztított, beáztatott mazsolát, és csipetnyi sót is, s lassan annyi tejet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk. A tésztákat egyenként egy 23*28 cm-es tepsi hátán világosra sütjük. Vigyázzunk, mert a lapok törnek sütés után....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű