600 gr liszt
1 csomag sütőpor
590 gr cukor
300 gr vaj ( olvasztva)
440 ml tej
6 db tojás( lágyan felverve)
50 gr holland kakaópor
1 vaníliaaroma
Krém:
200 gr csokoládé( lehet ét, tej vagy fehér)
250 ml tejszín(hab)
400gr mascarpone( de bele mehet a fél kiló)
Szivárvány torta
A tészta ugyanaz! Csak nem 2 részre szedem hanem 5 vagy 6 részre, mérleg alapján! A színek száma határozza meg hogy hány részre osztom! Ha elosztottam előveszem az ételfestékeket! Kék, zöld, piros, citrom sárgát, ha rózsaszínt, lilát vagy narancssárgát szeretnék azt kikeverem. Meg színezem az adagokat és a két formában sütöm felváltva a színeket tűpróbáig! Amíg sülnek a piskóták elkészítem ugyanazt a krémet mint a másik tortánál! Ha kész vannak a piskóták és a krém a szivárvány sorrendjében rakom a piskótákat!
A külső krém ugyanaz ami belül van! Jó sütögetést kívánok! Ha esetleg nem érthető valami nyugodtan kérdezzetek!
Fehérjét felverni egy kanál eririttel,többi hozzávalót külön majd a habbal elkeverni óvatosan 175 fokos sütőbe 30percig sütni majd a tojásfehérjét felverni rátenni és amíg megbarnu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgép gyúrópálcikájával, a sütőporral elkevert lisztet és a forgácsokra faragott vajat simára dolgozzuk 12 dkg cukorral, 2 tojással és csipetnyi sóval. Letakarva kb. 30 percig a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kilisztezett sütőformát béleljünk ki a levelestésztával, majd egy villával szúrkáljuk meg az alját. Hámozzuk meg az almákat, magozzuk ki, majd kockázzuk fel egészen apróra és t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű