Egy nagyobb tortaformához
A tésztához :
200g liszt, 1 teáskanál sütôpor
100g vaj vagy margarin
100g cukor,
1 tojás.
A töltelékhez:
1kg túró (a németeknél nem darabos, tehát krémtúró, vagy át kell passzírozni)
225g cukor
6 tojás
2dl tejszín
2 cs vaniliás pudungpor ( a fôzôs)
150g vaj
100ml tej.
1 fél citrom.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, lágy állagú tészta lesz belöle, liszten kinyújtjuk, kibéleljük vele a tepsit, vagy formát.
Megszurkáljuk villával és pihenni hagyjuk míg elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez a túrót, tojássárgáját, cukrot elkeverjük.
Pudungport hozzáadjuk. A telejet megmelegítjük, elolvasszuk benne a vajat, kicsit lehütjük, aztán hozzáadjuk.
A fél citrom levét és a reszelt héját is. tejszint keményre verjük, hozzáadjuk. A tojásfehérjét egy pici sóval szintén felverjük és
óvatosan belekeverjük.
Ráöntjük a tésztára.
Elômelegített sütôben 160 °C-on 90-100 percet sütjük.
Tortaformától vagy tepsitôl függöen lehet, hogy sok lesz a túrókrém, de ezt ki kell próbálni.
Úgy egy óra múlva elkezd barnulni, akkor le kéne takarni, mert túl sötét lesz.
A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a mézet. Minden száraz hozzávalót összekeverünk, majd a tojások, a tojássárgája és a tejföl hozzáadása után a méz és vaj elegyét is hozzáöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA túrós tésztát össze állítjuk és kinyújtva a tepsibe helyezzük. Erre jön a negyedelt szilva, fahéj és morzsolva a másik tészta. Nagy tepsi kell hozzá.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Keverjük ki a kókuszgolyó masszáját, majd nyomkodjuk egy hosszúkás jénai tál aljába. 2. A krémhez főzzük meg a tejben a vanília pudingporokat a cukorral, majd még forrón önt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk homogénné, majd kb. 1 órára hűtőbe tesszük. Szilikonos sütőpapírral kibéleljük a tepsit és beletesszük az egyik tésztát, megszurkáljuk hely...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű