Egy nagyobb tortaformához
A tésztához :
200g liszt, 1 teáskanál sütôpor
100g vaj vagy margarin
100g cukor,
1 tojás.
A töltelékhez:
1kg túró (a németeknél nem darabos, tehát krémtúró, vagy át kell passzírozni)
225g cukor
6 tojás
2dl tejszín
2 cs vaniliás pudungpor ( a fôzôs)
150g vaj
100ml tej.
1 fél citrom.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, lágy állagú tészta lesz belöle, liszten kinyújtjuk, kibéleljük vele a tepsit, vagy formát.
Megszurkáljuk villával és pihenni hagyjuk míg elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez a túrót, tojássárgáját, cukrot elkeverjük.
Pudungport hozzáadjuk. A telejet megmelegítjük, elolvasszuk benne a vajat, kicsit lehütjük, aztán hozzáadjuk.
A fél citrom levét és a reszelt héját is. tejszint keményre verjük, hozzáadjuk. A tojásfehérjét egy pici sóval szintén felverjük és
óvatosan belekeverjük.
Ráöntjük a tésztára.
Elômelegített sütôben 160 °C-on 90-100 percet sütjük.
Tortaformától vagy tepsitôl függöen lehet, hogy sok lesz a túrókrém, de ezt ki kell próbálni.
Úgy egy óra múlva elkezd barnulni, akkor le kéne takarni, mert túl sötét lesz.
Az elkészítése nagyon egyszerű: 1. Reszeld le az almát! A levére is szükséged lesz, ki ne nyomkodd! 2. Keverd bele az összes hozzávalót a reszelt almába! 3. A tetejét is szórd m...
Elkészítési idő:morzsás aljat megsütjük egy kicsit. Ganage-t egyben összemelegítjük. Alapot megszórjuk sűrűn reszelt marcipánnal, ráöntjük a ganage-t és megy a hűtőbe. krémsajtot a cukrokkal 2...
Elkészítési idő: