menu

Családireceptkönyv.hu

Käsekuchen - Sajttorta Sárkány módra


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Egy nagyobb tortaformához

A tésztához :
200g liszt, 1 teáskanál sütôpor
100g vaj vagy margarin
100g cukor,
1 tojás.


A töltelékhez:
1kg túró (a németeknél nem darabos, tehát krémtúró, vagy át kell passzírozni)
225g cukor
6 tojás
2dl tejszín
2 cs vaniliás pudungpor ( a fôzôs)
150g vaj
100ml tej.
1 fél citrom.

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összekeverjük, lágy állagú tészta lesz belöle, liszten kinyújtjuk, kibéleljük vele a tepsit, vagy formát.
Megszurkáljuk villával és pihenni hagyjuk míg elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez a túrót, tojássárgáját, cukrot elkeverjük.
Pudungport hozzáadjuk. A telejet megmelegítjük, elolvasszuk benne a vajat, kicsit lehütjük, aztán hozzáadjuk.
A fél citrom levét és a reszelt héját is. tejszint keményre verjük, hozzáadjuk. A tojásfehérjét egy pici sóval szintén felverjük és
óvatosan belekeverjük.
Ráöntjük a tésztára.

Elômelegített sütôben 160 °C-on 90-100 percet sütjük.


Trükkök, tippek, praktikák:


Tortaformától vagy tepsitôl függöen lehet, hogy sok lesz a túrókrém, de ezt ki kell próbálni.

Úgy egy óra múlva elkezd barnulni, akkor le kéne takarni, mert túl sötét lesz.

Käsekuchen - Sajttorta Sárkány módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Ecetes Tészta
Ecetes Tészta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fruzsina
Krémes
Krémes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Aranygaluska palacsinta vaníliaöntettel és eperrel
Aranygaluska palacsinta vaníliaöntettel és eperrel

A tejet meglangyosítjuk. 1 dl tejet belőle 1 tk. cukorral és az élesztővel felfuttatunk. A többi tejet elkeverjük jól a tojásokkal, majd a liszttel, sóval, olajjal, és hozzáöntjük...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katka
Mennyei brownie
Mennyei brownie

A csokit és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk, amíg homogén masszát nem kapunk. A tűzről (edényről) levéve hozzákeverjük a cukrot, tojást, diót, majd legvégül a lisztet (kanal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk