500 g túró
2 dl tejföl
2 db kész réteslap
500 g cérnametélt tészta
2 cs Vaniliás cukor
5-6 EK kristálycukor
1 citrom reszelt héja
4 db tojás
Mazsola ízlés szerint
Vaj vagy margarin a kikenéshez
Egy tepsit olvasztott vajjal jól kikenek. Egy réteslapot ráfektetek ismét megvajazom.
4 db tojás sárgáját, a cukrot, vaniliás cukrot, mazsolát, a citrom reszelt héját a túróval jól elkeverem. 4 tojás fehérjét kemény habbá verem. A túró masszához keverem a megfôtt, kihült tésztát és a tojásfehérjébôl vert habot óvatósan belekeverem. Az egészet ráborítom a réteslapra, a másikkal befedem és újra jól megvajazom.
Addíg sütöm míg aranybarna lesz, langyosan felvágom és meghintem porcukorral.
- Alsó-felsô sütés, 180°C -on
Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatom A lisztet átszitálom, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint habosra vejük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a morzsolt élesztőt és a cukorral simára keverjük. Végül hozzáadjuk a lisztet és a keményre vert tojáshabot. Pap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta Az átszitált lisztet, összeforgatjuk a sóval és a porcukorral, majd a fagyos felkockázott vajjal összemorzsoljuk. Ezután összedolgozzuk a tojások sárgájával, élesztővel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEine Form (26 cm) ausbuttern und mit Semmelbröseln ausstreuen. Backofen auf 180 Grad Ober-/Unterhitze vorheizen. Butter mit Zucker und Salz cremig rühren. Eigelb und Milch unter...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű