500 g túró
2 dl tejföl
2 db kész réteslap
500 g cérnametélt tészta
2 cs Vaniliás cukor
5-6 EK kristálycukor
1 citrom reszelt héja
4 db tojás
Mazsola ízlés szerint
Vaj vagy margarin a kikenéshez
Egy tepsit olvasztott vajjal jól kikenek. Egy réteslapot ráfektetek ismét megvajazom.
4 db tojás sárgáját, a cukrot, vaniliás cukrot, mazsolát, a citrom reszelt héját a túróval jól elkeverem. 4 tojás fehérjét kemény habbá verem. A túró masszához keverem a megfôtt, kihült tésztát és a tojásfehérjébôl vert habot óvatósan belekeverem. Az egészet ráborítom a réteslapra, a másikkal befedem és újra jól megvajazom.
Addíg sütöm míg aranybarna lesz, langyosan felvágom és meghintem porcukorral.
- Alsó-felsô sütés, 180°C -on
Összedolgozzuk az anyagokat. Golyókat formázunk, tepsire rakjuk, villával megnyomjuk és 200 fokon pár perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A ribizli kivételével a hozzávalókat elkeverjük, előbb a nedves, aztán a száraz hozzávalók sorrendjében. Sütőpapíros tepsibe tesszük, elegyengetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgát habosra keverünk a vaníliáscukorral és a szitált kukoricaliszttel, majd könnyedén belekeverjük a tojásfehérjék kemény habját. Kivajazott tepsibe vagy tortaformában sz...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KözepesA tésztához a cukrot, a tojást és a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Lágy tésztát kapunk. 1/2 órát pihentetjük a hűtőben, majd lisztezett deszkán 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes