menu

Családireceptkönyv.hu

Vargabéles


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 5-6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g túró
2 dl tejföl
2 db kész réteslap
500 g cérnametélt tészta
2 cs Vaniliás cukor
5-6 EK kristálycukor
1 citrom reszelt héja
4 db tojás
Mazsola ízlés szerint

Vaj vagy margarin a kikenéshez

Elkészítés:


Egy tepsit olvasztott vajjal jól kikenek. Egy réteslapot ráfektetek ismét megvajazom.
4 db tojás sárgáját, a cukrot, vaniliás cukrot, mazsolát, a citrom reszelt héját a túróval jól elkeverem. 4 tojás fehérjét kemény habbá verem. A túró masszához keverem a megfôtt, kihült tésztát és a tojásfehérjébôl vert habot óvatósan belekeverem. Az egészet ráborítom a réteslapra, a másikkal befedem és újra jól megvajazom.

Addíg sütöm míg aranybarna lesz, langyosan felvágom és meghintem porcukorral.

Trükkök, tippek, praktikák:


- Alsó-felsô sütés, 180°C -on

Vargabéles

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bukta
Bukta

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatom A lisztet átszitálom, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Kossuth-kifli
Kossuth-kifli

A margarint habosra vejük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a morzsolt élesztőt és a cukorral simára keverjük. Végül hozzáadjuk a lisztet és a keményre vert tojáshabot. Pap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Flódni
Flódni

Tészta Az átszitált lisztet, összeforgatjuk a sóval és a porcukorral, majd a fagyos felkockázott vajjal összemorzsoljuk. Ezután összedolgozzuk a tojások sárgájával, élesztővel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Leichter Johannisbeer-Quark-Kuchen
Leichter Johannisbeer-Quark-Kuchen

Eine Form (26 cm) ausbuttern und mit Semmelbröseln ausstreuen. Backofen auf 180 Grad Ober-/Unterhitze vorheizen. Butter mit Zucker und Salz cremig rühren. Eigelb und Milch unter...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk