Családireceptkönyv.hu

Almás pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
• 60 dkg liszt
• 20 dkg margarin
• 10 dkg cukor
• 1 csomag sütőpor
• 2 tojássárgája
• csipet só
• 1 citrom reszelt héja
• 2 evőkanál tejföl
A tészta hintéséhez:
• zsemlemorzsa
A töltelékhez:
• 2 kg alma
• fahéj
• cukor vagy méz ízlés szerinti mennyiségben
A tészta kenéséhez:
• 1 tojássárgája

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük. 2 cipót formálunk, kinyújtjuk, az egyiket egy közepes tepsi aljába fektetjük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd rátesszük a tölteléket és a másik lappal befedjük. Tojássárgával lekenjük. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, 4 részre vágjuk, mézzel, fahéjjal ízesítjük és 1 dl vizet öntve alá megpároljuk a gázon. Kihűtve tesszük a tésztára a tölteléket.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszter
Mézkaramellás körelepény
Mézkaramellás körelepény

A tésztához beletesszük a lisztet és a cukrot egy késes betétű robotgépbe. Miután kb. ½ perc alatt összekevertük őket a géppel, hozzákockázzuk a vajat, aztán újra megnyomjuk a gomb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar piskótatekercs
piskótatekercs

A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a "cukorral" habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet és a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Könnyű krémes szelet
Könnyű krémes szelet

1. A keksz lehet szögletes háztartási keksz, de egyéb kekszfajták is jók. 2. Elkészítjük a pudingot. 3. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. 4. H...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
554. Mézeskrémes
554. Mézeskrémes

Tojást habosra keverni a cukorral.Hozzáadni a margarint,mézet,tejet és szódabikarbónát.A masszát gőz fölött sűrűre főzzük /kb.10 perc/, és még melegen belekeverjük a lisztet. /én n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk