A tésztához:
• 60 dkg liszt
• 20 dkg margarin
• 10 dkg cukor
• 1 csomag sütőpor
• 2 tojássárgája
• csipet só
• 1 citrom reszelt héja
• 2 evőkanál tejföl
A tészta hintéséhez:
• zsemlemorzsa
A töltelékhez:
• 2 kg alma
• fahéj
• cukor vagy méz ízlés szerinti mennyiségben
A tészta kenéséhez:
• 1 tojássárgája
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük. 2 cipót formálunk, kinyújtjuk, az egyiket egy közepes tepsi aljába fektetjük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd rátesszük a tölteléket és a másik lappal befedjük. Tojássárgával lekenjük. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, 4 részre vágjuk, mézzel, fahéjjal ízesítjük és 1 dl vizet öntve alá megpároljuk a gázon. Kihűtve tesszük a tésztára a tölteléket.
A tésztához beletesszük a lisztet és a cukrot egy késes betétű robotgépbe. Miután kb. ½ perc alatt összekevertük őket a géppel, hozzákockázzuk a vajat, aztán újra megnyomjuk a gomb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a "cukorral" habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet és a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A keksz lehet szögletes háztartási keksz, de egyéb kekszfajták is jók. 2. Elkészítjük a pudingot. 3. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. 4. H...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűTojást habosra keverni a cukorral.Hozzáadni a margarint,mézet,tejet és szódabikarbónát.A masszát gőz fölött sűrűre főzzük /kb.10 perc/, és még melegen belekeverjük a lisztet. /én n...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz