2 db tojásfehérje
12 ek porcukor
1 ek fehérborecet
10 dkg dió (darált)
A két fehérjéből kemény habot verünk.
Hozzáadjuk a borecetet és a porcukrot, ezekkel együtt egy fél óráig kanállal kavarjuk. Ez kiváltható robotgép lassú fokozatra kapcsolt keverőjével, a fontos, hogy kemény, fényes masszát kapjunk.
Darált dióra teszünk kanálnyi habot, és ügyesen, könnyedén beleforgatjuk, kifli alakúra formázzuk.
Sütőpapírra vagy vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, és alacsony hőfokon inkább szárítjuk mint sütjük, hogy szép fehérek maradjanak a kiflik.
A maradék tojásfehérje felhasználására jó megoldás - és nagyon finom.
A darabokra tört csokit, tedd az üveg aljába. Majd tedd rá a mályvacukrokat. Előmelegített sütőben süssétek 8-10 percig 200 fokon! Ha aranybarnára pirult a cukor teteje, vegyétek...
Elkészítési idő: 8-10 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit, 30 percig pihentetjük, majd négy részre osztjuk, kinyújtjuk és megsütjük. A tejben addig főzzük a búzadarát, míg besűrűsödik. Hűlni hagyjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük. A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a nyírfacukorral kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a mákot, a lisztet, az almát sütőport. Egy 22 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A mass...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes