2 db tojásfehérje
12 ek porcukor
1 ek fehérborecet
10 dkg dió (darált)
A két fehérjéből kemény habot verünk.
Hozzáadjuk a borecetet és a porcukrot, ezekkel együtt egy fél óráig kanállal kavarjuk. Ez kiváltható robotgép lassú fokozatra kapcsolt keverőjével, a fontos, hogy kemény, fényes masszát kapjunk.
Darált dióra teszünk kanálnyi habot, és ügyesen, könnyedén beleforgatjuk, kifli alakúra formázzuk.
Sütőpapírra vagy vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, és alacsony hőfokon inkább szárítjuk mint sütjük, hogy szép fehérek maradjanak a kiflik.
A maradék tojásfehérje felhasználására jó megoldás - és nagyon finom.
A lisztet dagasztó tálba szórjuk, közepébe fészket készítünk, beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, kevés langyos tejet öntünk rá, és lefedve langyos helyen hagyjuk, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalalkálit oldd fel a langyos tejben. A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold el a vajjal. Add hozzá a tojást, a szalalkálit, a kétféle cukrot. Gyúrd össze, majd oszd öt egyenl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTetejére: 5 tojás fehérje, 25 dkg porcukor gőz felett jó keményre verjük, a tésztára tesszük, majd csokival vagy tortadarával szórjuk.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes