A birset megtisztítod, hámozni nem kell. Felteszed annyi vízben főni, ami éppen ellepi. Ha megfőtt rúdmixerrel pépesíted. Egy lábosban szirupot főzöl. Birs kilónként 80 dkg cukrot és cukor kilógrammonként 2 dl főzővizet. Ezt jól össze kell főzni, amíg az edény oldalán kikristályosodik a cukor. Ezután lelerakod az összeturmixolt birset és a forrástól számítva pontosan 17 percig főzöd. Utána folpackal bélelt edényekbe teszed max 1,5-2 cm magasan legyen.
Sok receptben találjuk meg a hozzávalók között, de nem feltétlenül lapul a hűtőnkben, és a sarki bolt kínálatát sem erősíti a jelenlétével. Nézzük, mivel helyettesíthetjük. Persze...
Elkészítési idő:+ 1 Uborka
Elkészítési idő:Elkészítés: A sütőt előmelegítem 200 fokra. A tojásokat felverem a tejföllel és a sóval. A jénai tálat kevés zsiradékkal kikenem, 3 szelet kenyeret megmártóztatok a tojásos,...
Elkészítési idő:A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Közben a virslit kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A petrezselymet megmossuk, és azt i...
Elkészítési idő: