A birset megtisztítod, hámozni nem kell. Felteszed annyi vízben főni, ami éppen ellepi. Ha megfőtt rúdmixerrel pépesíted. Egy lábosban szirupot főzöl. Birs kilónként 80 dkg cukrot és cukor kilógrammonként 2 dl főzővizet. Ezt jól össze kell főzni, amíg az edény oldalán kikristályosodik a cukor. Ezután lelerakod az összeturmixolt birset és a forrástól számítva pontosan 17 percig főzöd. Utána folpackal bélelt edényekbe teszed max 1,5-2 cm magasan legyen.
.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát kimagozzuk. A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. Összegyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük és kimérjük a hozzávalókat.A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne az élesztőport.Majd a reszelt sajttal is alaposan eldolgozzuk.Majd a reszelt sajttal is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz és nedves összetevőket külön-külön összekeverjük. Végül összeöntjük, robotgéppel kikeverjük és sűrű, masszát kapunk. 180 fokon, légkeverésen, 15-20 percig sütjük. 20 percn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű