Családireceptkönyv.hu

Birs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A birset megtisztítod, hámozni nem kell. Felteszed annyi vízben főni, ami éppen ellepi. Ha megfőtt rúdmixerrel pépesíted. Egy lábosban szirupot főzöl. Birs kilónként 80 dkg cukrot és cukor kilógrammonként 2 dl főzővizet. Ezt jól össze kell főzni, amíg az edény oldalán kikristályosodik a cukor. Ezután lelerakod az összeturmixolt birset és a forrástól számítva pontosan 17 percig főzöd. Utána folpackal bélelt edényekbe teszed max 1,5-2 cm magasan legyen.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar sült padlizsán sajttal és füstölt tarjával
sült padlizsán sajttal és füstölt tarjával

A padlizsánokat jól megmostam, majd kb. 1 ujjnyi karikákra szeleteltem és megsóztam. Nagyjából fél órát állni hagytam, addig összeállítottam a sajtkrémet. A tömlős sajtot és a kock...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajt roló
Sajt roló

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töki pompos – Kenyérlángos
Töki pompos – Kenyérlángos

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk és a sóval elkeverjük. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a vízzel, olajjal együtt. A tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Fügébe töltött camembert szalonnaköntösben.
Fügébe töltött camembert szalonnaköntösben.

Elkészítés A fügéket megmossuk, és szárazra töröljük. Négy bevágást ejtünk rajta, hogy beleférjen a sajt. A sajtot hosszúkás, nem túl vastag darabokra vágjuk. A fügék közepébe hely...

Elkészítési idő: 20perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk