Családireceptkönyv.hu

Csirkemellel rakott cukkini, hagymás-paprikás krumpl


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg csirkemellet szeletekre (1cm vastag) vágtam és nylon zsákba téve, enyhén megklopfoltam. Sóztam, borsoztam és állni hagytam.
80 dkg volt a cukkini is, amit megmostam és 1 cm vastag karikákra szeltem. A magvas, szivacsos részt eltávolítottam belőle. Ezt is sóztam és borsoztam és félretettem.
3 db paradicsomot meghámoztam, szeletekre vágtam, ugyan ezt tettem egy nagyobb fej lilahagymával is.
25 dkg sajtot megfeleztem, az egyik részét sajtvágó késsel lapokra vágtam, a másikat durvára lereszeltem.
4 db tojást felütöttem, sóztam és alaposan kikevertem.
A csirkemell szeleteket lisztbe meghempergettem és a felvert tojásba megmártottam.
Amikor ezekkel elkészültem, elővettem egy megfelelő méretű (26x36) tepsit. Alaposan kivajaztam, az oldalát is. Az előkészített alapanyagokat rétegenként bele sorakoztattam.
A tepsi aljára kerültek a tojásos csirkemell szeletek, erre a reszelt sajt fele és a cukkini karikák 2/3-da, utána beterítettem a paradicsom és lilahagyma karikákkal.
Végül a maradék csirkemell szeletek, a lapka sajt következett és a megmaradt cukkini karikák.

A hús tojásozásából visszamaradt, sózott tojáshoz még adtam borsot, bazsalikomot és a reszelt sajt másik felét. Alaposan összekevertem és a rétegek tetejére öntöttem.
180 fokra előmelegített sütőbe tettem és 1 órát sütöttem.
Gyönyörű szép színt kapott és megsült minden ez alatt az idő alatt.

Elkészítés:


Köretként hagymás-paprikás krumplipürét fogyasztottunk. Amíg a hús sül ez is bőven elkészül.
1 kg burgonyát meghámoztam, kisebb darabokra vágtam és sós vízben puhára főztem.
1 nagyobb fej vöröshagymát meghámoztam, apró kockákra vágtam és mangalica zsíron megfonnyasztottam. A tűzről levéve, egy kávéskanál őrölt fűszerpaprikát kevertem hozzá.
Miután a krumpli megfőtt, leszűrtem, krumplinyomón áttörtem és összekevertem a hagymás-paprikás zsírral. Ha szükséges utána lehet sózni.

Minden elkészült lehet tálalni. A rakott cukkinit szeleteltem és a krumplipürével tálaltam.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldséges csirkehúsos kocsonya
Zöldséges csirkehúsos kocsonya

A csirkecombokat a sárgarépával 2 l vegetás vízben főni tesszük (lassú tűzőn). A forrástól számítva 15 perc után a sárgarépát kiszedem ,a combokat addig főzőm míg a csontról levá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Göngyölt csirkemell májjal töltve
Göngyölt csirkemell májjal töltve

A csirkemellet kiklopfoljuk. A csirkemájat a felaprított vöröshagymával olívaolajon megpároljuk, fűszerezzük borssal és majorannával, majd a csirkemellre rakjuk, felgöngyöljük, sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Kacsasült
Kacsasült

A kacsa bőre akkor lesz ropogós sütéskor, ha előtte szárazra töröljük. Ezután besózzuk a kacsát kívül, kicsit belül is, majd összeállítjuk az ízesítéshez a keveréket. 2 evőkanál m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Illatos-omlós csirkemell
Illatos-omlós csirkemell

A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, fűszerezzük, olajozzuk. A bunda hozzávalóit egy tálba mérjük. Csomómentesre keverjük. A húsdarabokat a masszába jól megforgatjuk, és kókuszola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk