menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemellel rakott cukkini, hagymás-paprikás krumpl


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg csirkemellet szeletekre (1cm vastag) vágtam és nylon zsákba téve, enyhén megklopfoltam. Sóztam, borsoztam és állni hagytam.
80 dkg volt a cukkini is, amit megmostam és 1 cm vastag karikákra szeltem. A magvas, szivacsos részt eltávolítottam belőle. Ezt is sóztam és borsoztam és félretettem.
3 db paradicsomot meghámoztam, szeletekre vágtam, ugyan ezt tettem egy nagyobb fej lilahagymával is.
25 dkg sajtot megfeleztem, az egyik részét sajtvágó késsel lapokra vágtam, a másikat durvára lereszeltem.
4 db tojást felütöttem, sóztam és alaposan kikevertem.
A csirkemell szeleteket lisztbe meghempergettem és a felvert tojásba megmártottam.
Amikor ezekkel elkészültem, elővettem egy megfelelő méretű (26x36) tepsit. Alaposan kivajaztam, az oldalát is. Az előkészített alapanyagokat rétegenként bele sorakoztattam.
A tepsi aljára kerültek a tojásos csirkemell szeletek, erre a reszelt sajt fele és a cukkini karikák 2/3-da, utána beterítettem a paradicsom és lilahagyma karikákkal.
Végül a maradék csirkemell szeletek, a lapka sajt következett és a megmaradt cukkini karikák.

A hús tojásozásából visszamaradt, sózott tojáshoz még adtam borsot, bazsalikomot és a reszelt sajt másik felét. Alaposan összekevertem és a rétegek tetejére öntöttem.
180 fokra előmelegített sütőbe tettem és 1 órát sütöttem.
Gyönyörű szép színt kapott és megsült minden ez alatt az idő alatt.

Elkészítés:


Köretként hagymás-paprikás krumplipürét fogyasztottunk. Amíg a hús sül ez is bőven elkészül.
1 kg burgonyát meghámoztam, kisebb darabokra vágtam és sós vízben puhára főztem.
1 nagyobb fej vöröshagymát meghámoztam, apró kockákra vágtam és mangalica zsíron megfonnyasztottam. A tűzről levéve, egy kávéskanál őrölt fűszerpaprikát kevertem hozzá.
Miután a krumpli megfőtt, leszűrtem, krumplinyomón áttörtem és összekevertem a hagymás-paprikás zsírral. Ha szükséges utána lehet sózni.

Minden elkészült lehet tálalni. A rakott cukkinit szeleteltem és a krumplipürével tálaltam.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Melinda
csirkemell ozgerincben
csirkemell ozgerincben

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Krémes gombás csirkemell
Krémes gombás csirkemell

A felkockázott csirkemellet olajon megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd kiszedegetjük és félretesszük. A visszamaradt olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát és fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Libacomb sütve párolt káposztával és rozmaringos sül
Libacomb sütve párolt káposztával és rozmaringos sül

A combokat tisztítás után megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, majd bedörzsölöm sóval. Majoránnával és borssal csak a húsos részét fűszerezem. 1 éjszakát a hűtőben pihentetem....

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Fehérboros - rozmaringos csirke
Fehérboros - rozmaringos csirke

A csirkecombokat félbevágtam és besóztam. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítottam, és beletettem a combokat, majd mindkét oldalukat hirtelen megpirítottam. Utána felöntöttem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk