Hozzávalók
6 darabra
A tésztához
300 g búzaliszt (BL55)
1 csapott teáskanál sütőpor
1 csapott teáskanál só
50 ml étolaj
120 ml víz
A töltelékhez
2 evőkanál tejföl (20%-os)
100 g trappista sajt (reszelt)
2 evőkanál sonka (szeletelt)
1 evőkanál szalonna, bacon (nyers)
1 db TV paprika
1 púpozott evőkanál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
Az élesztőt 1 dl langyos, cukrozott tejbe belemorzsolom és felfuttatom. A lisztet a tojással, a tejföllel, a sóval, az olajjal, a felfuttatott élesztővel és a tejjel elkeverem....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A falatnyi darabokra vágott húst késes aprítóval ledaráljuk, elkeverjük 2 evőkanál olívaolajjal, a mézzel és a szójaszósszal. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt, 1 ek, lisztet és porcukrot, majd langyos helyen letakarva felfuttatjuk. A lisztet mély tálba szórjuk, közepébe vájunk egy mél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aludttejből túrót "főztem", a tejet felforraltam és megfőztem benne... Leszűrtem és felforrósított vajba teszem, egy tojást + 1 sárgáját felverek és a túróhoz adom. Beleteszem...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Közepes