A tésztához:
7 tojásfehérje
csipet só
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg darált dió
4 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
7 tojássárga
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál kakaó
szögletes vajas- vagy háztartási keksz
maréknyi darált dió
A tojásfehérjéket csipet sóval felvertem, majd a cukorral és vaníliás cukorral tovább vertem, míg kemény lett. Hozzákevertem a diót, kanalanként a lisztet a sütőporral együtt.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a masszát. 180 fokon tűpróbáig sütöttem.
A krémhez habosra kevertem a tojássárgákat a cukorral, majd hozzáadtam a pudingporokat, s kevés tejjel simára kevertem.
A többi tejet főni tettem, a tojássárgás keveréket hozzáöntve állandóan kavarva sűrűre főztem. Kevergetve hagytam kihűlni.
A margarint kikevertem, majd kanalanként hozzákevertem a pudingot.
Fele krémet a kihűlt lapra simítottam, majd kiraktam keksszel.
A krém másik feléhez hozzákevertem a felolvasztott, de nem forró csokit és a kakaót, a kekszre simítottam.
Tetejét beszórtam darált dióval. Másnapra megpuhult a keksz s jól lehetett szeletelni
A túrót villával áttörjük, összekeverjük a többi hozzávalóval, kb. 10 percet pihentetjük. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés kókuszolajat, beleöntjük a túrós masszát és fedő...
Elkészítési idő:A sütőt előmelegítem. A hozzávalókat összekeverem ,sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm,egyenletesen elosztva és közepes lángon,kb.180 C°-on kb.20-25 percig sütöm.Tűpróbával nézem,ho...
Elkészítési idő: 40 percA tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk kétszer, 30 × 40 cm-es tepsiben. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint és...
Elkészítési idő: