menu

Családireceptkönyv.hu

HAGYOMÁNYOS MÉTERES SÜTEMÉNY


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 db tojás
25 dkg cukor
1 dl ét olaj
1 dl langyos víz
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 ek kakaó
1 ek langyos víz
A krémhez:
7 dl tej
2 csomag puncsízű pudingpor
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
4 ek rum
A bevonathoz:
20 dkg csokoládé
3 ek étolaj

HOZZÁVALÓK
5 db tojás
25 dkg cukor
1 dl ét olaj
1 dl langyos víz
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 ek kakaó
1 ek langyos víz

A krémhez:
7 dl tej
2 csomag puncsízű pudingpor
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
4 ek rum
A bevonathoz:
20 dkg csokoládé
3 ek ét olaj

Elkészítés:


A tojásokat a cukorral gépi habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk az étolaj at, és a langyos vizet. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd egy fakanállal apránként hozzákeverjük.
Két őzgerinc formát vastagon kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel. A tészta felét az egyik forma ¾ részéig töltjük. A megmaradt tésztához hozzákeverjük a kakaóport és az 1 ek vizet. Ezt a másik formába töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük a tésztát.
Elkészítjük a krémet. A tejjel elkeverjük a pudingport és a cukrot és felfőzzük, majd kihűtjük. A margarinnal, rummal vagy rumaromával kihabosítjuk. A kihűlt tésztákat felszeleteljük a bordák mellett és felváltva egy fehér és egy fekete tésztát összeragasztunk a krémmel. A süteményünk oldalát és a tetejét is lekenjük a krémmel.
A csokoládét az étolajjal mikróban vagy vízgőz fölött felolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt. Néhány órára a hűtőbe tesszük és forró vízben mártott késsel, rézsútosan felszeleteljük.

HAGYOMÁNYOS MÉTERES SÜTEMÉNY

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Réteges kakaós-fahéjas krémes
Réteges kakaós-fahéjas krémes

A kakaóport és a fahéjat keverjük össze. Ennek a keveréknek a felét szórjuk a felületre, ahol a tésztát nyújtani fogjuk. A tésztát ezután nyújtsuk ki, és a tetejét is hintsük meg a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar . Kókuszcsók
. Kókuszcsók

Elkészítése: A kókuszreszeléket elkeverjük a sűrített tejjel. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a kókuszos masszába. Sütőpapírral bélelt tepsire kis halm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
5 lapos
5 lapos

A lisztben a szalalkálit elkeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk, utána jön a cukor és a tejjel rugalmas tésztát készítünk. 6 egyenlő méretű cipót készítünk belőle. A tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres finomság (Moscovite aux fraises) Ilditől
Epres finomság (Moscovite aux fraises) Ilditől

Sütés nélkül készül. Elkészülési idő: 30 perc előkészület, 3 óra várakozás. 1• Tedd a zselatínt hideg vízbe. Gyorsan mosd meg az epret, csepegtesd le és tisztítsd meg. A felét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk