5 db tojás
25 dkg cukor
1 dl ét olaj
1 dl langyos víz
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 ek kakaó
1 ek langyos víz
A krémhez:
7 dl tej
2 csomag puncsízű pudingpor
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
4 ek rum
A bevonathoz:
20 dkg csokoládé
3 ek étolaj
HOZZÁVALÓK
5 db tojás
25 dkg cukor
1 dl ét olaj
1 dl langyos víz
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 ek kakaó
1 ek langyos víz
A krémhez:
7 dl tej
2 csomag puncsízű pudingpor
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
4 ek rum
A bevonathoz:
20 dkg csokoládé
3 ek ét olaj
A tojásokat a cukorral gépi habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk az étolaj at, és a langyos vizet. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd egy fakanállal apránként hozzákeverjük.
Két őzgerinc formát vastagon kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel. A tészta felét az egyik forma ¾ részéig töltjük. A megmaradt tésztához hozzákeverjük a kakaóport és az 1 ek vizet. Ezt a másik formába töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük a tésztát.
Elkészítjük a krémet. A tejjel elkeverjük a pudingport és a cukrot és felfőzzük, majd kihűtjük. A margarinnal, rummal vagy rumaromával kihabosítjuk. A kihűlt tésztákat felszeleteljük a bordák mellett és felváltva egy fehér és egy fekete tésztát összeragasztunk a krémmel. A süteményünk oldalát és a tetejét is lekenjük a krémmel.
A csokoládét az étolajjal mikróban vagy vízgőz fölött felolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt. Néhány órára a hűtőbe tesszük és forró vízben mártott késsel, rézsútosan felszeleteljük.
A hozzávalók felhasználásával jól nyújtható, puha tésztát készítünk. ½ órát pihentetjük és 3 lapot sütünk belőle. Töltelék: ¾ liter tejet, 6 evőkanál búzadarával felfőzünk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd felfőzöm sűrűsödésig és langyosra hűtöm. A liszteket, sót és a sütőport összekeverem. A...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk kétszer, 30 × 40 cm-es tepsiben. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30×20 cm-es tepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni) A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a ci...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű