Hozzávalók 4 személyre 2 db filézett csirkemell, 2 db cukkini, 1 db nagy padlizsán, 2 db lilahagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 dl tej, 5 dkg vaj vagy margarin, kb. 5 dkg liszt, 2 db tojás sárgája, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, szerecsendió, olaj a sütéshez
Elkésztés A csirkemelleket felszeleteljük (nagyjából tenyérnyi darabokra), sózzuk, lisztbe forgatjuk és forró olajon mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük. Ezután melegen tartjuk a húst. A cukkiniket, a padlizsánt és a hagymákat egyforma méretűre daraboljuk és olajon megpároljuk. Fűszerezzük sóval, őrölt borssal és zúzott fokhagymával. Amíg a zöldségek puhulnak, egy lábosban felolvasztjuk a vajat, gyorsan hozzákeverünk 2 ek lisztet, kissé felhevítjük, és folytonos keverés mellett hozzáöntjük a hideg tejet. Kézi habverővel simára keverjük, rövid forralással besűrítjük, ízlés szerint sóval, borssal, késhegynyi őrölt szerecsendióval ízesítjük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a 2 tojás sárgáját, majd a reszelt sajtot is.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, egymás mellé fektetjük a csirkemellszeleteket. Rájuk halmozzuk a párolt zöldségeket, majd az egészet beterítjük a sajtos mármással. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt összesütjük; a teteje legyen szép piros.
Tipp Forrón tálaljuk. Párolt rizs vagy sült burgonya illik hozzá, és ne felejtsük el a jól behűtött, száraz fehérbort sem!
A libaaprólékot a kockára vágott zöldséggel, hagymával, fokhagymával, babérlevéllel feltettem főni, sóztam, borsoztam. Amikor a hús megpuhult, leszűrtem a levest, egy lábasba zsira...
Elkészítési idő:A kesudiót áztasd be 1-2 órára, majd öntsd le a vizet és pirítsd meg egy serpenyőben. A hagymát kockázd fel és kis kókuszzsíron kezdd el pirítani. Add hozzá a szintén kis darabo...
Elkészítési idő:A húst csíkokra vágom, a cukkinit megmosom, hosszában elvágom és felszeletelem, a gombát megmosom ( nem kell hámozni) és negyedelem. A paradicsomot egész apró kockákra vágom, a f...
Elkészítési idő: 30 perc