Hozzávalók 4 személyre 2 db filézett csirkemell, 2 db cukkini, 1 db nagy padlizsán, 2 db lilahagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 dl tej, 5 dkg vaj vagy margarin, kb. 5 dkg liszt, 2 db tojás sárgája, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, szerecsendió, olaj a sütéshez
Elkésztés A csirkemelleket felszeleteljük (nagyjából tenyérnyi darabokra), sózzuk, lisztbe forgatjuk és forró olajon mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük. Ezután melegen tartjuk a húst. A cukkiniket, a padlizsánt és a hagymákat egyforma méretűre daraboljuk és olajon megpároljuk. Fűszerezzük sóval, őrölt borssal és zúzott fokhagymával. Amíg a zöldségek puhulnak, egy lábosban felolvasztjuk a vajat, gyorsan hozzákeverünk 2 ek lisztet, kissé felhevítjük, és folytonos keverés mellett hozzáöntjük a hideg tejet. Kézi habverővel simára keverjük, rövid forralással besűrítjük, ízlés szerint sóval, borssal, késhegynyi őrölt szerecsendióval ízesítjük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a 2 tojás sárgáját, majd a reszelt sajtot is.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, egymás mellé fektetjük a csirkemellszeleteket. Rájuk halmozzuk a párolt zöldségeket, majd az egészet beterítjük a sajtos mármással. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt összesütjük; a teteje legyen szép piros.
Tipp Forrón tálaljuk. Párolt rizs vagy sült burgonya illik hozzá, és ne felejtsük el a jól behűtött, száraz fehérbort sem!
A vöröshagymát és fokhagymát egészen apróra feldaraboljuk. A sárgarépát és a csemegeuborkákat vékony csíkokra, vágjuk. A húst vékony csíkokra szeleteljük. A megtisztított és ap...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellel kezdünk, mert hűlnie kell. Ujjnyi szeletekre felvágjuk, és egy tálba téve összekeverjük a mustárral és a grill fűszerrel, majd 10-15 percet így hagyjuk pihenni. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy őzgerincformát kibélelünk bacon-nal, úgy, hogy túllógjon a forma peremén és a végeihez is tegyünk egyet-egyet kilógatva. Ezeket majd rá fogjuk hajtani a töltelékre. A pulykame...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt begyújtjuk. A kacsát sózzuk, borsozzuk, a rácsra rakjuk. Berakjuk a forró sütőbe 20 percre. Ezután lejjebb tekerjük a tüzet, közepesre (180 fok), és így sütjük 1 óráig....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű