15 dkg liszt
12 dkg vaj
4 dkg étkezési keményítő
8 dkg porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
fél teáskanál sütőpor
2 tojássárgája
A töltelékhez:
16 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál tejszín
3 evőkanál cukor
A lisztet, a kakaót, a keményítőt és a sütőport egy tálba tesszük. A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Ha összeállt, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. Kis golyókat formálunk a tésztából. Az ujjunkkal, vagy egy gyűszűvel kis lyukat vájunk minden süteménybe. A lapos oldalát cukorba mártjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Mikor elkészült, újra cukorba mártjuk, majd tálcára tesszük. A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a süteményben lévő lyukakba töltjük. Kihűtve kínáljuk.
Az alma felét kisebbre, a másik felét pedig nagyobbra reszeljük (az alma héjával együtt), majd jól összedolgozzuk a hozzávalókat. Ha csak nagy szemű zabpelyhed van nem gond, kézi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy kicsi edénybe kimérjük, elkeverjük benne a csipet sót. Egy nagyobban a tojássárgákat elkeverjük a porcukorral és vaníliás cukorral, közben váltakozva adagoljuk hoz...
Elkészítési idő: 10 perc+45 perc Nehézség: KönnyűA krémet összekeverjük a cukorral, majd a tejjel és felverjük a csomagoláson lévő leírás szerint. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot. Egy süteményformába rakunk egy réteg kek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszzsírt megolvasztjuk,a répát egy tálba lereszeljük,ráöntjük a mézet és jól összekeverjük.A tojásokat a porított xukor zeroval habbá verjük és ráöntjük a répára.A liszteket á...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű