menu

Családireceptkönyv.hu

Csokival töltött csokis karácsonyi süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg liszt
12 dkg vaj
4 dkg étkezési keményítő
8 dkg porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
fél teáskanál sütőpor
2 tojássárgája

A töltelékhez:

16 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál tejszín
3 evőkanál cukor

Elkészítés:


A lisztet, a kakaót, a keményítőt és a sütőport egy tálba tesszük. A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Ha összeállt, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. Kis golyókat formálunk a tésztából. Az ujjunkkal, vagy egy gyűszűvel kis lyukat vájunk minden süteménybe. A lapos oldalát cukorba mártjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Mikor elkészült, újra cukorba mártjuk, majd tálcára tesszük. A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a süteményben lévő lyukakba töltjük. Kihűtve kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes puncsos krémes sütemény
Tejszínes puncsos krémes sütemény

A tojásokat szétválasztjuk fehérjéből kemény habot verünk,szokásos kunta tésztáját sütjük. És sütünk egy kakaósat is . Krém : 2 cs. puncs pudingport, 8 ek. cukorral 5 dl tejjel m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Meggyes - Tűzoltó szelet
Meggyes - Tűzoltó szelet

1. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, 25*20 cm-es, zsírozott tepsibe nyújtjuk. 2. A meggyet leszűrjük, a levét felfogjuk és alaposan lecsepegtetjük. 3. A lecsepeg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Túrós batyu
Túrós batyu

Az élesztőt felfuttatjuk tejben egy kevés liszttel. A túróhoz hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot , mazsolát , reszelt citromhéjat és összekeverjük. A liszthez hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mákvirágkalács
Mákvirágkalács

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt közepesen lágy tésztát dagasztunk. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük. Amikor megkelt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk