menu

Családireceptkönyv.hu

Csokoládés-mogyorós szaloncukor


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


o

Elkészítés:


Serpenyőben illatosra pirítottam kb. 30 szem egész mogyorót, rázogatással folyamatosan keverve. Vízfürdőn felolvasztottam 5 dkg jó minőségű étcsokoládét (nálam 86%-os Cote d'Or), majd a tűzről levéve hozzáadtam 50 ml cukrozatlan sűrített tejet és 1/3 csomag (3,3 dkg) vajat, és simára kevertem. Utána került még bele 2 evőkanál méz és 8 dkg darált mogyoró - nekem ennyivel lett jó az íze és az állaga is (ha édesebbre szeretnénk, mehet több méz, de akkor mogyoró is több kell, hogy megfelelő legyen a végén a sűrűsége). Hűtőbe raktam úgy egy órára, majd kézzel megformáztam, egy-egy szem pirított mogyorót rejtve mindegyiknek a közepébe. Végül darált mogyoróba hempergettem, hogy szobahőmérsékleten se ragadjon majd bele a papírba. Tányérra sorakoztatva is tálalható, vagy tetszés szerint be is lehet csomagolni - én például sütőpapírból és alufóliából szoktam előállítani a régi időket idéző kétrétegű csomagolást (így). A kész csemege 3-4 napon belül elfogyasztandó. Ebből a mennyiségből kb. 25 darab telik ki.

A massza az idén felfedezett csokoládés mogyorókrém (házi Nutella) sűrűbb változata, remekül bevált ebben a formában. Mivel ebbe nem bevonatként kerül a csoki, remekül fel lehet hozzá használni az egyéb fajta szaloncukrok mártogatása után megmaradt olvasztott csokit (ami ugye szükségképpen marad, ha még az utolsókat is kényelmesen be akarjuk vonni).

Idő: kb. fél óra munka + közben 1 óra hűtés
Pénz: kb. 500 Ft a fenti adag (20 Ft/db)
3:2 a hazai hozzávalók javára (a csoki belga, a sűrített tej meg osztrák volt).

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Fatörzs
Fatörzs

A 6 tojásból a szokásos piskótatésztát készítünk A piskótát kizsírozott, kilisztezett nagy tepsiben sütjük meg, hogy csak egyujjnyi magas tésztát kapjunk, majd azon melegen kendő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Stollen szelet
Stollen szelet

A mazsolát, citromhéjat, narancs héjat apróra összevágni és rumba áztatni. A mogyorót vagy diót kicsit megpörkölni és apróra összevágni. A marcipánt is apró kockákra vágni. /Porcu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Corn dog
Corn dog

A virslik egyik végét vágjuk le, majd szúrjunk mindegyikbe 1-1 db hurkapálcikát. Vegyítsük el a kétféle lisztet cukorral, a sütőporral és egy kevés sóval. A tojást habarjuk el a t...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes muffin sült almával
Mézes muffin sült almával

Az almákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Teflon serpenyőbe tesszük az almákat, megszórjuk ízlés szerint mennyiségű fahéjjal, hozzáadjuk a mézet és addig sütjük így, amíg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk