Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Egyszerű, olcsó, tökéletes gluténmentes túrógombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 15 db-hoz:

450 g * túró
2 evőkanál rizsliszt
100 g rizsdara
2 db közepes méretű (M-es) tojás
egy csipet só
A gombóc forgatáshoz:

150 g gluténmentes zsemlemorzsa
1 evőkanál étolaj
1 kávéskanál só

Elkészítés:


A túrót, rizslisztet, rizsdarát, tojást, sót egy tálban összekeverjük.
Egy nagy lábosba vizet forralunk.
A forrásban lévő vízbe tesszük a gombócokat.
Ha feljön a gombóc a víz tetejére, kb. 5 percig főzzük. Én mindig félbevágok egy gombócot, úgy ellenőrzöm.
Pici olajon szép barnára pirítom a zsemlemorzsát sóval.

A megfőtt gombócokat a pirított prézlire szedem, és jól megforgatom benne.

Nálunk a túrógombóc tejföllel, jó sok porcukorral és fahéjjal csúszik a legjobban.

Trükkök, tippek, praktikák:


A bekevert masszát rögtön formázhatjuk, főzhetjük, nem kell pihentetni.
Ebből a mennyiségből kb. 15 db gombócot szoktam készíteni, de nyilván ez lehet több, kevesebb, ki mekkora gombócot kedvel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Gluténmentes,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Szilvás gombóc és nudli
Szilvás gombóc és nudli

Nagyon jó kis tészta keletkezett belőle,és nem ragad. Olyan jól lehetett gyúrni és nyújtani persze rizslisztezett (nekem szilikon) lapon.1/2 cm vastagra nyújtottam. Négyzetek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Gluténmentes videók
Gluténmentes videók

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Kenyér 3 féle lisztből
Kenyér 3 féle lisztből

A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Ezt a többi hozzávalóval együtt, csomómentesre kavarjuk, az olajat már csak a vége fele adjuk hozzá. Sütőpapírral kibéleljük a süt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zoltán
Meggyes mákos kocka
Meggyes mákos kocka

1.) A mákot a sütőporral összekeverjük. 2.) A tojásokat sóval és a citromhéjjal gyors fokozaton félkeményre verjük, majd a porcukorral teljes keményre. 3.) Kisfokozatra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk