Hozzávalók 15 db-hoz:
450 g * túró
2 evőkanál rizsliszt
100 g rizsdara
2 db közepes méretű (M-es) tojás
egy csipet só
A gombóc forgatáshoz:
150 g gluténmentes zsemlemorzsa
1 evőkanál étolaj
1 kávéskanál só
A túrót, rizslisztet, rizsdarát, tojást, sót egy tálban összekeverjük.
Egy nagy lábosba vizet forralunk.
A forrásban lévő vízbe tesszük a gombócokat.
Ha feljön a gombóc a víz tetejére, kb. 5 percig főzzük. Én mindig félbevágok egy gombócot, úgy ellenőrzöm.
Pici olajon szép barnára pirítom a zsemlemorzsát sóval.
A megfőtt gombócokat a pirított prézlire szedem, és jól megforgatom benne.
Nálunk a túrógombóc tejföllel, jó sok porcukorral és fahéjjal csúszik a legjobban.
A bekevert masszát rögtön formázhatjuk, főzhetjük, nem kell pihentetni.
Ebből a mennyiségből kb. 15 db gombócot szoktam készíteni, de nyilván ez lehet több, kevesebb, ki mekkora gombócot kedvel.
Sütünk egy 5 tojásos piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már habosodik, de még nem kemény hozzászórjuk a cukor felét,...
Elkészítési idő: 50 perc + hűtésA húst szeletekre vágjuk, besózzuk. A tojásokat villával felverjük, a mustárral, a reszelt sajttal és pici sóval elkeverjük. Hozzáadunk 5 evőkanál rizslisztet, és kevés vízzel sűrű...
Elkészítési idő:A Mester süteménylisztet és Schär mix B-t elkeverjük a darált dióval. Beletesszük a cukrot, a vaníliáscukrot, majd a Liga margarinnal alaposan összegyúrjuk a tésztát. Ha nagyon lág...
Elkészítési idő: