– 12 fej fokhagyma
– 1 kg méz
– 400 g búzaszem
– 400 g dió
– 15 citrom
Először a 400 g búzát tegyük bele egy tiszta edénybe, öntsünk rá vizet, és hagyjuk egy éjszakát állni. 10–12 óra elteltével öntsük le a vizet a szemekről, ismét töltsük fel vízzel az edényt, mossuk át a szemeket, majd az egészet egy gézen keresztül szűrjük le. Hagyjuk a búzát nedvesen az edényben, 24 óra elteltével be fog indulni a csírázási folyamat.
Ezután egy robotgépbe daráljuk le a kicsírázott búzát a megtisztított fokhagymával, dióval és 5 citrommal, ezeket héjastól kell felhasználni. A többi citromból a lét facsarjuk ki, és adjuk hozzá a korábbi keverékhez. A végén már csak a mézet kell beleönteni és egy fakanállal az egészet összekeverni. Befőttesüvegekben és a hűtőben tároljuk a gyógykeveréket. Három nap elteltével hozzá is foghatunk a kezelésnek.
Adagolás: reggeli, ebéd, vacsora és lefekvés előtt egy félórával kell bevenni 1–2 kanállal a gyógyító egyvelegből, amíg el nem fogy. Daganatos betegség esetén minden második órában kell enni a gyógykészítményből. Ha egészségesek vagyunk, akkor elég egy évben egy alkalommal elvégezni a kúrát, hogy megelőzzük a betegségeket.
A lisztet aprító- vagy turmixgépbe tesszük, belekockázzuk a vajat, hozzáadjuk a sót. Morzsásra dolgozzuk a géppel, majd hozzáadjuk a tojást és a vizet. Pár másodperc alatt összeáll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDie Butter in einem Topf zum Schmelzen bringen, darin die klein gehackte Zwiebel glasig anschwitzen. Den Reis (je nach Gusto Naturreis, Wildreis oder Basmati) dazugeben und kurz mi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott és szárazra törölt padlizsánt megszurkáljuk, 180 ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk, 25 percig sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és még egyszer 25 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk. E...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Könnyű