50 dkg karfiol
4 ek. tejföl
2 tojás
1 ek liszt
só
petrezselyem
15 dkg füstölt sajt
50 dkg csirkemell
zsemlemorzsa
20 dkg backon
A karfiolt fél puhára főztem. Hagytam kihűlni, majd tejföllel, tojással, liszttel, sóval, apróra vágott petrezselyemzölddel és reszelt füstölt sajttal összekevertem.A csirkemellet kockákra vágva hozzá kevertem.
Az őzgerinc formát kivajaztam, megszórtam zsemlemorzsával. Baconnal kibéleltem úgy, hogy bőven túlérjen a forma szélén.
Beletöltöttem a masszát, elegyengettem és ráhajtottam a lelógó bacon csíkokat.
200 fok 40 percig sült. Akkor kiborítottam egy tepsibe a formából és visszatettem a sütőbe addig, amíg a bacon megpirult a tetején is.
Hagymás, paprikás, petrezselymes burgonyával és savanyú uborkával tálaltam.
A feltéthez: - 3-4 db virsli (én a roppanós bécsi virslit használtam) -pizzakrém,ízlés szerint pizza fűszerkeverék. -15dkg kockázott bacon -10 dkg kolbász -10 dkg trapista saj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFontos! Ha kiöntőformába szeretnéd a csokit készíteni és szeretnél minél szebb végeredményt elérni, akkor ezt a 3 + 1 szabályt tartsd be: 1. mindenképp olajozd ki előtte (igen,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, a liszthez adjuk, és annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy kenyértészta állagú masszát kapjunk. Letakarva 1 órát kelesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg pulykamell, 4 ek liszt, 4 tojàs fehèrje, 3 dl tej, só, bors, kevés szerecsendió, 6 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma. Mindezt pèpesre turmixolni,alufóliába csomagolni szalon...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz