50 dkg karfiol
4 ek. tejföl
2 tojás
1 ek liszt
só
petrezselyem
15 dkg füstölt sajt
50 dkg csirkemell
zsemlemorzsa
20 dkg backon
A karfiolt fél puhára főztem. Hagytam kihűlni, majd tejföllel, tojással, liszttel, sóval, apróra vágott petrezselyemzölddel és reszelt füstölt sajttal összekevertem.A csirkemellet kockákra vágva hozzá kevertem.
Az őzgerinc formát kivajaztam, megszórtam zsemlemorzsával. Baconnal kibéleltem úgy, hogy bőven túlérjen a forma szélén.
Beletöltöttem a masszát, elegyengettem és ráhajtottam a lelógó bacon csíkokat.
200 fok 40 percig sült. Akkor kiborítottam egy tepsibe a formából és visszatettem a sütőbe addig, amíg a bacon megpirult a tetején is.
Hagymás, paprikás, petrezselymes burgonyával és savanyú uborkával tálaltam.
A vöröshagymát és a gombát apró darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk, a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a gombadarabokat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDas Tatar in eine große beschichtete Pfanne geben, mit Salz, Pfeffer, Cayennepfeffer und Paprikapulver würzen und scharf anbraten, Zwiebeln, Knoblauch, Thymian und Oregano nacheina...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, majd a többi anyaggal összeállítjuk a tésztát.Viszonylag puhább tésztánk lesz, de ettől lesz igazi “békebeli” lángosun...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit megpucoljuk, apróra felkockázzuk, majd enyhén sós vízbe puhára főzzük. Ezután leszűrjük, krumplinyomón átnyomjuk, majd kihűtjük (a kihűlt krumpli kevesebb lisztet vesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű