50 dkg karfiol
4 ek. tejföl
2 tojás
1 ek liszt
só
petrezselyem
15 dkg füstölt sajt
50 dkg csirkemell
zsemlemorzsa
20 dkg backon
A karfiolt fél puhára főztem. Hagytam kihűlni, majd tejföllel, tojással, liszttel, sóval, apróra vágott petrezselyemzölddel és reszelt füstölt sajttal összekevertem.A csirkemellet kockákra vágva hozzá kevertem.
Az őzgerinc formát kivajaztam, megszórtam zsemlemorzsával. Baconnal kibéleltem úgy, hogy bőven túlérjen a forma szélén.
Beletöltöttem a masszát, elegyengettem és ráhajtottam a lelógó bacon csíkokat.
200 fok 40 percig sült. Akkor kiborítottam egy tepsibe a formából és visszatettem a sütőbe addig, amíg a bacon megpirult a tetején is.
Hagymás, paprikás, petrezselymes burgonyával és savanyú uborkával tálaltam.
A hozzávalókat kikeverjük. A melegszendvicssütő aljára simítjuk a tészta egyik felét (1-1 púpos ek.), rátesszük a sonkát és a sajtot (vagy ki mit szeretne), majd a tetejére simítj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 dkg liszt 2 db tojás 10 dkg zsemlemorzsa 40 dkg gouda sajt 1,5 dl olaj A salátához: 40 dkg cukkini 1 gerezd fokhagyma 8 ek olívaolaj 5 dkg mazsola 5 dkg durv...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűFasírt 1. Egy méretes tálba tesszük a darált húst. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a tojást, a sót, a fekete borsot. Egynemű masszává dolgozzuk össze. Egy nagyobb darab...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágom, és az összes hozzávalóval krémesre keverem. Friss kenyérrel, vagy pirítóssal is finom.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű