Családireceptkönyv.hu

123.Karfiolos csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg karfiol
4 ek. tejföl
2 tojás
1 ek liszt

petrezselyem
15 dkg füstölt sajt
50 dkg csirkemell
zsemlemorzsa
20 dkg backon

Elkészítés:


A karfiolt fél puhára főztem. Hagytam kihűlni, majd tejföllel, tojással, liszttel, sóval, apróra vágott petrezselyemzölddel és reszelt füstölt sajttal összekevertem.A csirkemellet kockákra vágva hozzá kevertem.
Az őzgerinc formát kivajaztam, megszórtam zsemlemorzsával. Baconnal kibéleltem úgy, hogy bőven túlérjen a forma szélén.
Beletöltöttem a masszát, elegyengettem és ráhajtottam a lelógó bacon csíkokat.
200 fok 40 percig sült. Akkor kiborítottam egy tepsibe a formából és visszatettem a sütőbe addig, amíg a bacon megpirult a tetején is.
Hagymás, paprikás, petrezselymes burgonyával és savanyú uborkával tálaltam.

123.Karfiolos csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Gombás sertésraguval rakott krumpli
Gombás sertésraguval rakott krumpli

A vöröshagymát és a gombát apró darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk, a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a gombadarabokat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Bohnentopf mit Cabanossi
Bohnentopf mit Cabanossi

Das Tatar in eine große beschichtete Pfanne geben, mit Salz, Pfeffer, Cayennepfeffer und Paprikapulver würzen und scharf anbraten, Zwiebeln, Knoblauch, Thymian und Oregano nacheina...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Kefíres lángos
Kefíres lángos

A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, majd a többi anyaggal összeállítjuk a tésztát.Viszonylag puhább tésztánk lesz, de ettől lesz igazi “békebeli” lángosun...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Házi mákos nudli
Házi mákos nudli

A krumplit megpucoljuk, apróra felkockázzuk, majd enyhén sós vízbe puhára főzzük. Ezután leszűrjük, krumplinyomón átnyomjuk, majd kihűtjük (a kihűlt krumpli kevesebb lisztet vesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk