30 dkg száraz kenyér
10 dkg reszelt sajt
3 gerezd fokhagyma
2 tojás
0,5 dl tej
ételízesítő
só, bors
olaj
A kenyeret pici darabokra tördeljük. A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet és ráöntjük. A zúzott fokhagymát és a fűszereket hozzáadjuk, összegyúrjuk. Ha túl híg a massza, adunk hozzá egy pici zsemlemorzsát. Ha túl sűrű, akkor még kevés tejjel lazíthatjuk. Vizes kézzel fasírtokat formálunk belőle és forró olajban kisütjük. Melegen tálaljuk.
A hozzávalókat összekeverjük , kiskanálnyi gombócokat formázunk belőle és lisztbe forgatjuk. Forrásban lévő levesbe kifőzzük míg a leves tetejére nem jön fel, akkor főtt meg .
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuktában kevés olajon megdinsztelem a hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot, majd rászórom a pirospaprikát, rádobom a megtisztított körmöket, hozzáadom a fűszereket és fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát, még forrón összetörjük és belekeverjük a zsiradékot. Amikor kihűlt hozzáadjuk a tojásokat. Amennyiben szükséges még sót, majd annyi lisztet, hogy jól gyúrható, nem rag...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesRázzuk össze, és már használható.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű