30 dkg száraz kenyér
10 dkg reszelt sajt
3 gerezd fokhagyma
2 tojás
0,5 dl tej
ételízesítő
só, bors
olaj
A kenyeret pici darabokra tördeljük. A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet és ráöntjük. A zúzott fokhagymát és a fűszereket hozzáadjuk, összegyúrjuk. Ha túl híg a massza, adunk hozzá egy pici zsemlemorzsát. Ha túl sűrű, akkor még kevés tejjel lazíthatjuk. Vizes kézzel fasírtokat formálunk belőle és forró olajban kisütjük. Melegen tálaljuk.
Édes kovásszal készült túrógombóc. 50 dkg túró /legjobb a házi/, 3 db tojás, 3 ek. zsemlemorzsa, 3 ek. búzadara, 1 ek. cukor, és 2 ek. kovász.. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérj...
Elkészítési idő:A lisztet egy magasabb tál közepébe halmozom, a szélébe ütöm a tojást, a másik szélére a lisztnek meg pici vizet töltök. Kizárólag fakanállal kavarom, a tojás felől elindulva és a...
Elkészítési idő:Összefőzzük a barackot a cukorral és citromlével, míg a barack jól meg nem puhul, majd botmixerrel pürésítjük és hagyjuk hűlni. A tejet felforraljuk és takarékra vesszük. A toj...
Elkészítési idő: 120 perc