Családireceptkönyv.hu

káposztás pirog


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg fejes káposzta
három tojás
öt evőkanál tejföl
három evőkanál majonéz
hat evőkanál finomliszt
egy teáskanál só
két teáskanál sütőpor
50 gramm kapor
két teáskanál szezámmag
10 gramm vaj

Elkészítés:


1. Szeleteljük fel a káposztát vékonyra, majd sózzuk, és kissé nyomkodjuk meg.



2. Adjuk hozzá az apróra vágott kaprot.



3. Verjük fel a tojásokat, amíg egy homogén masszát nem kapunk.



4. Adjuk a tojáshoz a tejfölt, a majonézt, a lisztet és a sütőport. Alaposan gyúrjuk tésztává.



5. A sütőformát kenjük ki vajjal, és tegyük bele a káposztát.



6. A formában lévő káposztára öntsük rá a tésztát, majd szórjuk meg a szezámmaggal.



7. A sütőt melegítsük fel 180 fokra, majd ha elérte ezt a hőmérsékletet, tegyük bele a pirogot és süssük körülbelül 30 percig. Amikor a teteje aranybarnára sült, vegyük ki.



Ez a fiatal káposztával töltött pirog egyszerűen szenzációs! Elég összekeverni a káposztát a kaporral, ráönteni a tésztát és megsütni a sütőben.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szuper! Kipróbáltam, kapor helyett 1 fej vöröshagymával, 1 csokor zöldségzöldjével, 1 teáskanál borssal. A többi ugyanaz. Legközelebb darált húst is dinsztelek a káposzta és a tészta közé. Jöhet dupla mennyiség tepsiben. :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ani
Ez a gyógykeverék hatékonyan elpusztítja a rákos sej
Ez a gyógykeverék hatékonyan elpusztítja a rákos sej

Először a 400 g búzát tegyük bele egy tiszta edénybe, öntsünk rá vizet, és hagyjuk egy éjszakát állni. 10–12 óra elteltével öntsük le a vizet a szemekről, ismét töltsük fel vízzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
32. Öregtészta /előtészta/
32. Öregtészta /előtészta/

Géppel 10 percig dagasztani. Keményebb,mint a kenyértészta.Letakarni,olajos tálba,10-12 óra után használható.7-10 napig jó hűtőben, vagy adagokra osztva mehet a fagyasztóba. Süté...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Kefires lángos
Kefires lángos

A hozzávalókat eldolgozni, az élesztőt belemorzsolni, összegyúrni és annyi tejet hozzáadni, hogy nokedli keménységű legyen (kb. 1,5dl). Hűtőbe rakni megkelni. Ha megkelt, olajos k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk