50 dkg fejes káposzta
három tojás
öt evőkanál tejföl
három evőkanál majonéz
hat evőkanál finomliszt
egy teáskanál só
két teáskanál sütőpor
50 gramm kapor
két teáskanál szezámmag
10 gramm vaj
1. Szeleteljük fel a káposztát vékonyra, majd sózzuk, és kissé nyomkodjuk meg.
2. Adjuk hozzá az apróra vágott kaprot.
3. Verjük fel a tojásokat, amíg egy homogén masszát nem kapunk.
4. Adjuk a tojáshoz a tejfölt, a majonézt, a lisztet és a sütőport. Alaposan gyúrjuk tésztává.
5. A sütőformát kenjük ki vajjal, és tegyük bele a káposztát.
6. A formában lévő káposztára öntsük rá a tésztát, majd szórjuk meg a szezámmaggal.
7. A sütőt melegítsük fel 180 fokra, majd ha elérte ezt a hőmérsékletet, tegyük bele a pirogot és süssük körülbelül 30 percig. Amikor a teteje aranybarnára sült, vegyük ki.
Ez a fiatal káposztával töltött pirog egyszerűen szenzációs! Elég összekeverni a káposztát a kaporral, ráönteni a tésztát és megsütni a sütőben.
Szuper! Kipróbáltam, kapor helyett 1 fej vöröshagymával, 1 csokor zöldségzöldjével, 1 teáskanál borssal. A többi ugyanaz. Legközelebb darált húst is dinsztelek a káposzta és a tészta közé. Jöhet dupla mennyiség tepsiben. :)
A csirkemell filéket félbe vágtam, de nem teljesen, hogy ki tudjam hajtani, akár egy könyvet. Először mézzel kentem be, aztán megszórtam sóval, borssal és fokhagymaporral. Beletett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSalami, Champignons und Paprika klein schneiden. Alle Zutaten in eine große, gut schließende Schüssel geben und kräftig durchschütteln. Dann alles auf ein gefettetes Backblech geb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTurmixold össze a hozzávalókat, és már kész is!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Kis gombócokat formálunk belőle. Meghempergetjük a golyókat a kókuszreszelékben
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű