500 ml tejszín
10 dkg porcukor
egy kevés vanília-aroma
A fagylalthoz a legnagyobb zsírtartalmú tejszínt válasszuk, és jól hűtsük le a hűtőszekrényben.
A hideg tejszínt keverjük össze a porcukorral és a vaníliaaromával, majd verjük fel legalább 5 percen keresztül addig, amíg puha hab jelenik meg rajta.
Tegyük a masszát egy éjszakára a hűtőbe, reggelre készen is van a finom fagyi!
Mint látható, ez a recept végtelenül egyszerű. A legfontosabb nem maga az elkészítési folyamat, hanem a megfelelő (nagy zsírtartalmú) tejszín kiválasztása. Házi készítésű fagylaltunkba reszelhetünk csokoládét, tehetünk bele különböző bogyós gyümölcsöket, lekvárt, diót stb. Reméljük, hogy tetszett ez az egyszerű házi fagylalt recept.
A piskótalaphoz összekeverjük a lisztet és a keményítőt. Az 5 tojás fehérjét a citrom levével és a 7-8 deka porcukorral kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a vízzel és a 7-8 deka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához összekeverjük a lisztet a sütőporral, a barna cukorral, a kakaóporral. Beletesszük a tojássárgáját, a vajat és annyi tejet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Jól összed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fekete réteghez megolvasztom a margarint a cukorral és a kakaóporral. Hozzáadom a tojást, és addig keverem, amíg besűrűsödik. Ekkor azonnal leveszem a tűzről, és beleteszem a kek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük a sóval, szódabikarbónával, porcukorral és a kakaóval. Beleütjük a tojásokat és belecsorgatjuk a megolvasztott, de nem forró ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű