500 ml tejszín
10 dkg porcukor
egy kevés vanília-aroma
A fagylalthoz a legnagyobb zsírtartalmú tejszínt válasszuk, és jól hűtsük le a hűtőszekrényben.
A hideg tejszínt keverjük össze a porcukorral és a vaníliaaromával, majd verjük fel legalább 5 percen keresztül addig, amíg puha hab jelenik meg rajta.
Tegyük a masszát egy éjszakára a hűtőbe, reggelre készen is van a finom fagyi!
Mint látható, ez a recept végtelenül egyszerű. A legfontosabb nem maga az elkészítési folyamat, hanem a megfelelő (nagy zsírtartalmú) tejszín kiválasztása. Házi készítésű fagylaltunkba reszelhetünk csokoládét, tehetünk bele különböző bogyós gyümölcsöket, lekvárt, diót stb. Reméljük, hogy tetszett ez az egyszerű házi fagylalt recept.
30 dkg lisztből 15 dkg Ramával, 10 dkg porcukorral, 2 tojás sárgával, késhegynyi szódabikarbónával, csipetnyi sóval és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, félig megsütjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. Hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A túrót elkeverjük a liszttel és a mazsolával, hozzáadjuk a fél citrom lev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mandarinokat beletesszük egy lábas hideg vízbe, felforraljuk és 2 órán keresztül főzzük. Majd kivesszük és félbevágjuk. (Nagyon vigyázzunk a forró vízzel, ami kijön belőle!) Be...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű