40 dkg babapiskóta, 25 dkg meggybefőtt, 15 dkg cukor, 5 dkg liszt
10 dkg darált dió, 10 dkg cukrozatlan kakaópor, 1,1 liter tej
tejszínhab, rumaroma
Egy alkalmas tálkába tördelj babapiskótát nagyjából egységes méretű darabokban, majd a meggybefőtt levéből pár kanálnyival locsold meg őket, majd szedd rájuk a meggyet. Szórd meg a darált dióval is, aztán fogj neki a krém elkészítésének.
Egy liternyi tejet forralj fel, add hozzá pár csepp rumaromát, esetleg egy tasaknyi vaníliás cukrot is, majd keverd simára a cukorral és csomómentesre a liszttel.
A maradék hideg tejben keverd ki a kakaót, majd add a meleg tejes keverékhez. Öntsd rá az egészet a babapiskóta-halomra, tedd a hűtőbe, és ha már jól lehűlt, fogyaszd egészséggel, na meg jó sok tejszínhabbal!
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, majd a kenyérsütő tartályába teszem a többi hozzávalóval együtt és alaposan kidolgoztatom. A tésztát letakarva duplájára kelesztem, ma...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: NehézElkeverni az összetevőket annyi tejjel, hogy sűrű, krémszerű anyaggá váljon. Állni hagyjuk, míg a keverőkanál meg nem áll benne. Forró olajban kevergetve sütjük, míg morzsás állagú...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA mézeskalácsot és a háztartási kekszet aprítógépben porrá zúzzuk, és összekeverjük a szobahőmérsékletű, puha vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, mascarponét, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a tejfölt, a tojásokat, a sót és a sütőport. Jól összekeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza sűrű legyen. És m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű