40 dkg finomliszt
25 dkg margarin
1 tojásfehérje
csipet só
6 evőkanál hideg víz
2 evőkanál 10%-os ecet
liszt a nyújtáshoz
Lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, csipet sóval ízesítjük, majd a tojásfehérjét, valamint a vizet és az ecetet is hozzákanalazzuk. Selymes lágy tésztát kapunk. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, roládszerűen feltekerjük és 4 részre vágjuk. Egyenként nagyjából egyforma négyzeteket nyújtunk és egymásra helyezzük. Éles késsel negyedelve szintén egymásra helyezzük, és hűtőben pár órát pihentetjük.
Ízlésünknek megfelelően sós vagy édes variációban ugyanúgy elkészíthetjük, mint a bolti leveles tésztát. Nekem másnapra is maradt egy kevéske tészta, amiből reggelit készítettem… szerintem így volt az igazi az állaga! Legközelebb egy estét hagyom szunnyadni a frigóban!
Először a túrógolyókat készítjük el. A hozzávalókat keverjük össze és formáljunk belőlük közepes méretű golyókat. A tészta elkészítése: a tojásokat kettéválasztjuk, a tojássárgáját...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém : 8 dkg lisztet 6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 30 dkg vajat (Ráma), 3 dkg kakaót 25 dkg porcukorral és egy rumaromával kikeverünk (géppel gyorsabb!). Ha a főzött krém (tej +...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból piskótát sütünk, feltekerve hagyjuk kihűlni a tésztát. 2. A túrót a margarinnal csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, narancslevet és reszelt narancs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforralom és elolvasztom benne a cukrot. Tűzről levéve belekavarom a vajat, kakaót, cukrot és a zselatint. Jól felforrósítom, utána lehűtöm, így könnyebb belekeverni a te...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes