50 dkg túró,
5 dkg vaj vagy kókuszzsír,
2 tojás,
1 citrom reszelt héja,
édesítő,
45 dkg tejföl+ egy kis pohár tejföl,
1 csomag cukormentes (!) vanília puding
1. Keverd el a túróta citrom héjával, a 2 tojással és a vajjal. Tegyél hozzá egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt keverd krémes állagúra, ha könnyebb, akkor használhatsz gépet is.
2. Ezután tegyél 2 evőkanálnyi pudingport hozzá. Az így megkapott túrókrémetsimítsd bele a tortaformába és süsd elő egy kicsit.
3. A tejfölt keverd el édesítővel, tehetsz bele egy kevés citromhéjat, majd a maradék pudingport is add hozzá.
4. Alapos összekeverés után a kicsit átsült túrókrémed tetejére szépen simítsd el, és így süsd tovább együtt a két réteget.
5. 180 fokon, körülbelül egy órán keresztül kell sütni. Az első fél órában tehetsz a tetejére sütőpapírt, hogy felülről ne égjen meg.
6. Ha megsült, hagyd kihűlni és egy kevés zselatinnal elkevert tejfölt tehetsz a tetejére. Ezután néhány órát hagyd hűlni a hűtőben.
A tetejét díszítheted mással is, ha szeretnéd, nagyon jól mutat és ízben is illik hozzá például a pirított mandula vagy dió.
A túrót egy villával fellazítjuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, a citrom héját, majd a liszteket, amibe belekevertük a sütőport, és jól összekeve...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalót összegyúrtam, két részre osztottam, az egyik feléhez hozzáadtam a kakaóport és a porcukrot, azt is összegyúrtam majd 1 órára hűtőbe tettem. Az 1 óra leteltével...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból 2×4 tojásos kakaós piskótát sütünk egy nagyobb tepsiben. A gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát kikeverjük a lekvárral, kakaóporral és az aromával, majd vé...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű