1 cs. babapiskóta
folyékony édesítő vagy porcukor
2 cs. vaníliás cukor
5 dl natúr joghurt
2,5 dl habtejszín (állati eredetű)
2 dl növényi tejszín (Meggle vagy Hullala)
35 dkg + 40 dkg eper
1 cs habfixáló
A 35 dkg epret összeturmixoljuk, joghurthoz hozzáadjuk vaníliás cukrot ,édesítőt,vagy cukrot ízlésnek megfelelően . Jól összekeverjük. A két féle tejszínt egy edénybe öntjük jól felverjük és hozzáadjuk a habfixálót. Hozzáadjuk az epres joghurtos keverékhez,és összekeverjük. A maradék epret kisebbekre feldaraboljuk .
Egy 13x25x9 cm tálat kibélelünk folpackkal ,aljára összedarabolt epret teszünk,erre jön a krém ,eper,következik babba piskóta,ismét krém (amiből egy kicsit hagyunk az aljára),eper, babapiskóta,és erre kenjük a kevéske krémet,hogy az alja is átpuhuljon teljesen.
Legalább egy éjszaka hűtőbe tesszük. Tálalásnál egy tálcát teszünk a doboz tetejére,és megfordítjuk. A dobozt lehúzzuk,és a folpackot levesszük róla.
Lehet szeletelni ,de nem lesz kemény, mivel nincs benne zselatin.
Nagyon finom.
A csokit darabokra tördeljük, lábasba tesszük, belekeverjük a diót, mogyorót és a likőrt. A tejszínt felforraljuk és a csokis dióra öntjük. Addig keverjük, míg a csoki felolvad,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a fe...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tejet meglangyosítjuk, 2 kiskanál cukrot és 2 evőkanál lisztet teszünk bele. Elkeverjük benne az élesztőt. kb. 10 percig állni hagyjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KözepesTÚRÓS SÜTI ELKÉSZÍTÉSE: Keverjük össze a túrót az édesítőszerrel, a vaníliás eritrittel, a citromhéjjal, 1 evőkanál görög joghurttal! Válasszuk ketté a tojást, a fehérjét verjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű