1 cs. babapiskóta
folyékony édesítő vagy porcukor
2 cs. vaníliás cukor
5 dl natúr joghurt
2,5 dl habtejszín (állati eredetű)
2 dl növényi tejszín (Meggle vagy Hullala)
35 dkg + 40 dkg eper
1 cs habfixáló
A 35 dkg epret összeturmixoljuk, joghurthoz hozzáadjuk vaníliás cukrot ,édesítőt,vagy cukrot ízlésnek megfelelően . Jól összekeverjük. A két féle tejszínt egy edénybe öntjük jól felverjük és hozzáadjuk a habfixálót. Hozzáadjuk az epres joghurtos keverékhez,és összekeverjük. A maradék epret kisebbekre feldaraboljuk .
Egy 13x25x9 cm tálat kibélelünk folpackkal ,aljára összedarabolt epret teszünk,erre jön a krém ,eper,következik babba piskóta,ismét krém (amiből egy kicsit hagyunk az aljára),eper, babapiskóta,és erre kenjük a kevéske krémet,hogy az alja is átpuhuljon teljesen.
Legalább egy éjszaka hűtőbe tesszük. Tálalásnál egy tálcát teszünk a doboz tetejére,és megfordítjuk. A dobozt lehúzzuk,és a folpackot levesszük róla.
Lehet szeletelni ,de nem lesz kemény, mivel nincs benne zselatin.
Nagyon finom.
200 fokra melegítjük elő a sütőt és 12 muffin formát kibélelünk muffin papírral. Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót egy keverőtálban. Egy másik tálban összekeverjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A banánt pürésítjük. A vajat megolvasztjuk a kockára tört csokival. Az összes hozzávalót beletesszük és simára keverjük. Őzgerinc formába ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát megkelesztjük és négy részre osztjuk.Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük vastagon dió, vagy máktöltelékkel, felcsavarjuk és lisztezett tepsibe tesszük úgy, hogy a meg...
Elkészítési idő: 2,5 Nehézség: Nehéz