Az alaphoz:
3.4 db kifli
3 evőkanál sárgabarack dzsem
A tejes részhez:
408.3 ml 2,8%-os tej
0.5 db citrom reszelt héja
0.5 db narancs reszelt héja
A tojássárgás részhez
3 db tojássárgája
17.4 g porcukor
Az almához:
350 g alma
17.4 g kristálycukor
0.2 db narancs leve
0.5 késhegynyi fahéj (őrölt)
A habhoz:
40.8 g kristálycukor
3 db tojásfehérje
1
Először egy kb. 23x33cm-es tepsit kivajazunk, és kiszórjuk zsemlemorzsával, majd félretesszük. Fogjuk a kiflit, apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük a szeleteket.
2
A tejes részhez a tejet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a lereszelt citrom, és narancs héját, végül felforraljuk az egészet.
3
Ha felforrt, ráöntjük a kiflikre. Egy fakanállal óvatosan átforgatjuk a kalácsot a tejben, hogy ne törjön össze, majd hagyjuk állni, míg teljesen fel nem szívja a kalács a folyadékot.
4
Most a tojássárgát fehéredésig habosítjuk a porcukorral, majd ezt is a kiflikhez forgatjuk.
5
Egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tepsiben a kiflis keveréket, és jól lenyomkodjuk, hogy tömör legyen.
6
A kifli tetejét megkenjük a lekvárral.
7
Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és lassú tűzön kicsit megpirítjuk a narancs levével, a cukorral, valamint a fahéjjal. .
8
Az elkészült almát a tepsibe, a kalácsra rakosgatjuk, majd elsimítjuk.
9
170 C-ra, kb. 30 percre sütőbe tesszük.
10
Végül a tojáshabot készítjük el. A tojásfehérjéket a cukorral, és egy fél csipet sóval kemény habbá verjük.
11
Most a habot eloszlatjuk az alma tetején, feltüskézzük, és 190-200 C-on, kb. 5-10 perc alatt készre sütjük.
12
Kockákra szeletelve tálaljuk a máglyarakást.
Recept innen (videó is van hozzá):
http://aprosef.hu/maglyarakas_recept
Az adagot lehet állítani.
Az arányok nagyon jók és szépen megáll a sütemény. Én egy kicsit több lekvárral és kicsit kevesebb kiflivel is kipróbálnám.
Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza bine cu zaharul. Se pun galbenusurile, apoi faina, cacaua si praful de copt. Se amesteca usor si se toarna in tava. Se coace la 18...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mézet, vajat, cukrot langyosra melegítjük. A többi hozzávalóval együtt összekeverjük, és egy napra a hűtőbe tesszük. Másnap nyújtani, szaggatni, sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA darált kekszet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a cappuccino port, a rumaromát, a megolvasztott margarint és a tejet. Alaposan összedolgozzuk. Egy kisebb tepsit vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mogyoróvajat a durvára tört mogyoróval és a cukorral alaposan elkeverjük. Felütjük a tojást, kissé felverjük, majd a mogyorós masszába keverjük. Amikor teljesen homogén, jól f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű