¼ csésze meleg víz
evőkanál cukor
instant élesztő
kis kanál tengeri só
3 ½ csésze kenyérliszt
Keverjük össze a cukrot az élesztőt és a sót, majd az egyveleget oldjuk fel meleg vízben. Adagoljuk hozzá a lisztet és addig gyúrjuk még szilárd nem lesz a tészta. Hagyjuk kelni 20 percig, majd 2-3-szor gyúrjuk át. Ismét hagyjuk tovább kelni 10 percet. Előmelegített sütőben süssük 20 percig 400 fokon.
1. A tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját is + a csipet sóval összekevert lisztet és összegyúrjuk a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kiflt felkarikázzuk és 200 fokra melegített sütőben 8-10 perc alatt megpirítjuk. Összekeverjük a langyos tejet a mákkal, porcukorral, vaniliás cukorral, citromhéjjal és a tojás...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűrépát karikára vágom, zsírral, húsleveskockával ledinsztelem ha megpuhult felengedem a tejes habarással ízesítem és a végén zabpelyhet teszek bele
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őszibarack krémleves elkészítéséhez a barackokat (820 grammos) felkockázzuk, majd félretesszük. A pudingport csomómentesre keverjük a narancslével, hozzáöntjük a konzerv barack...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű