Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pár perces házi sajtmártás tésztákhoz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 ev. kanálbúzafinomliszt
2,5 csészetej
125 gvaj
200 gCheddar sajt
2 kv. kanállágy mustár
só, bors
őrölt kömény (elhagyható)
szárított bazsalikom

Elkészítés:



Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk. Amikor már elég forró, rászórjuk a 4 evőkanál lisztet és aranyszínűre pirítjuk.
Ha a liszt már aranyszínű, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a mustárt és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ügyesen dolgozzunk, igyekezzünk, hogy a szósz csomómentes legyen.
Miután a szósz felforrt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, ízlés szerint az őrölt köményt, végül a vajat és a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtos. Ha a sajt és a vaj felolvadt és elvegyült a többi hozzávalóval, pár percig még főzzük a mártást, és már használhatjuk is az isteni tésztákhoz.

Trükkök, tippek, praktikák:


A sajtszószoknak nagyon sok változata létezik, és használhatjuk őket zöldségekhez, tésztákhoz, húsokhoz, de akár burgonyaszirmokhoz vagy bármilyen sült krumplis körethez. Én nagyon szeretem őket, és egyik nagy előnyük, hogy nagyon sokféle sajtból készülhetnek, és így a végeredmény is nagyon változatos tud lenni. Most ezt a pár perces házi sajtmártást próbáltam ki, amit egyszerűen főtt tésztára kanalaztam, és tálaltam a családnak. Ha egy kicsit fel szeretnénk dobni, akkor a tésztát egy kis zsírjára sült szalonnába is beleforgathatjuk.

Pár perces házi sajtmártás tésztákhoz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
JOGHURTOS FEKETE SZEDER KRÉMLEVES
JOGHURTOS FEKETE SZEDER KRÉMLEVES

A gyümölcsöt lábasba szórjuk, és felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a fűszereket. Kevés ideig főzzük, majd átturmixoljuk. A pudingport kevés vízzel csomómentesre kavarjuk, majd l...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Borleves - OK
Borleves - OK

1. A vizet a borral és a fűszerekkel felforraljuk, ezalatt a tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal és a liszttel. 2. Ha felforrt, a tojásos lisztes keverékbe merünk pár kanál fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggy Bor
Meggy Bor

Az idén is lesz finom meggy amit érdemes bornak is elkésziteni , Nekem a bevált receptem 5 literes üvegbe 1 kg magozott meggy Érdi bötermő fajta , 1 kg cukor és 3 liter viz fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar brassói aprópecsenye
brassói aprópecsenye

Szalonnát felkockázom és zsirjára sütöm, rá teszem a az apró kockára vágott vöröshagymát és addig piritom míg egy kis szint kap. Hozzáadom a zúzott fokhagymát és a húst. Addig pir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk