Hozzávalók 4 személyre:
•8 főtt tojás
•5 dkg vaj
•2 evőkanál krémsajt
•2 evőkanál tejföl
•1 vöröshagyma
•1 evőkanál mustár
•só
•őrölt bors
A keményre főzött, megtisztított tojásokat vágd kisebb darabokra, és tedd egy tálba. Dobd hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd mehet hozzá a puha vaj, a tejföl, a sajtkrém és a mustár. Ízlés szerint sózd, borsozd.
Botmixerrel rövid ideig keverd, pürésítsd. Az is jó megoldás, ha mindent robotgépbe teszel. Úgy még kevesebb dolgod lesz. Ha kellően krémes, rakd néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Fogyasztás előtt 20 perccel érdemes kivenni a hidegről, hogy könnyebben tudd kenni.
A mustáros tojáskrém egyszerű és kiváló megoldás a húsvéti maradék újrahasznosítására. Ropogós péksüteménnyel, kenyérrel tökéletes reggeli. Dekoráld friss paprikával, retekkel, hagymával. Bár elkészítés után rögtön fogyaszthatod, jobb, ha néhány órára hűtőbe teszed.
A cukkinit készítsük elő, mossuk meg, majd héját megtartva hosszában vágjuk ketté. A belsejét óvatosan távolítsuk el. A kockázott szalonnát süssük meg, majd az áttört túróhoz ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt és a zellert kockára vágva - a fűszereket hozzáadva - tedd fel annyi vízben főni, hogy ellepje az egészet. Ha puha a tök, kézi burgonyatörővel törd össze a darabokat. Tálal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra kikeverjük a cukrot az egész tojásokkal, és a sütőporral, majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a darált mákot, a reszelt citromh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű