Hozzávalók 4 személyre:
•8 főtt tojás
•5 dkg vaj
•2 evőkanál krémsajt
•2 evőkanál tejföl
•1 vöröshagyma
•1 evőkanál mustár
•só
•őrölt bors
A keményre főzött, megtisztított tojásokat vágd kisebb darabokra, és tedd egy tálba. Dobd hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd mehet hozzá a puha vaj, a tejföl, a sajtkrém és a mustár. Ízlés szerint sózd, borsozd.
Botmixerrel rövid ideig keverd, pürésítsd. Az is jó megoldás, ha mindent robotgépbe teszel. Úgy még kevesebb dolgod lesz. Ha kellően krémes, rakd néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Fogyasztás előtt 20 perccel érdemes kivenni a hidegről, hogy könnyebben tudd kenni.
A mustáros tojáskrém egyszerű és kiváló megoldás a húsvéti maradék újrahasznosítására. Ropogós péksüteménnyel, kenyérrel tökéletes reggeli. Dekoráld friss paprikával, retekkel, hagymával. Bár elkészítés után rögtön fogyaszthatod, jobb, ha néhány órára hűtőbe teszed.
A 3 dl tejet a 3 mk.cukorral meglangyosítjuk,beletesszük az élesztőt,felfuttatjuk. 25 szem szacharint fél dl langyos tejben feloldunk. 60 dkg liszthez hozzáadjuk a feloldott szac...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortaformát kivajazzuk és megszórjuk darált mákkal. Ebbe tesszük a piskótát 160 fokon 80-90 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként a ganázst készítettem el, amihez tejszínt melegítettem össze csokoládéval, folyamatosan kevergetve addig, amíg a csoki teljesen elolvadt. Ezután édesítettem (sűrűn tesztel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű