menu

Családireceptkönyv.hu

Rózsafánk


Írta:

Elk. idő: 60perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A fánkhoz
250 g búzaliszt (BL55)
150 ml tejföl (20%-os)
2 g porcukor
4 g fahéj (őrölt)
50 g vaj
3 db tojássárgája
1 csipet só
A sütéshez
étolaj
sárgabarack dzsem
porcukor

Elkészítés:


Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.

Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - asztalon gyúrni könnyebb.

Folpackba csomagolva 15 percre hűtőbe tesszük.


A tésztát vékony liszten kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk.

Három különböző átmérőjű (3-4-5 cm-es) kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle.

A kiszúrt tésztalapokat körbe fél-egy centi mélyen bevagdossuk ollóval.


A korongok közepét enyhén benedvesítjük, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás fölé.

A tésztákat középen ujjunkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni.
a mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tegyük őket az olajba, majd ha szépen szétnyílt, és megbarnult, akkor fordítsuk meg őket. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak, de elég ideig süssük őket, hogy átsüljenek!

A kész rózsafánkokat még melegen jól leporcukrozzuk barackízzel kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A rózsafánk egy igazi fánkkülönlegesség. Kevesen ismerik, és még kevesebben készítik. Ennek talán az az oka, hogy azt gondolják, bonyolult elkészíteni, pedig ez nem igaz. Lássuk csak!

Rózsafánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Édes diós rudak
Édes diós rudak

350 g lisztet lekeverünk a sütőporral- Átszitáljuk, hozzáadjuk a kockára vágott vajat és morzsás állagúra dolgozzuk. Amikor már morzsás, hozzáadjuk a cukrot és vaníliacukrot, a 2 d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós kosárka
Diós kosárka

A margarint és a zsírt a liszttel, 10 dkg porcukorral és a sütőporral összemorzsoljuk. A 7 tojás sárgáját kikeverjük a tejjel, és a tésztához adjuk. Jó összegyúrjuk, és fél órára a...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Cukros mandulás karika
Cukros mandulás karika

Elsőként a cukrot habosra keverjük 2 tojássárgájával, majd hozzáadjuk a vajat, a citrom lereszelt héját, és tovább keverjük. Az átszitált lisztet az élesztővel együtt hozzáadjuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edina
Mintás piskótatekercs
Mintás piskótatekercs

A minta tésztája: Egy tojásfehérjét kemény habbá verünk 3 dkg cukorral, hozzáöntünk 3 dkg olvasztott vajat és 4 dkg lisztet. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy kemény legyen. Ezu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk