Családireceptkönyv.hu

Rózsafánk


Írta:

Elk. idő: 60perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A fánkhoz
250 g búzaliszt (BL55)
150 ml tejföl (20%-os)
2 g porcukor
4 g fahéj (őrölt)
50 g vaj
3 db tojássárgája
1 csipet só
A sütéshez
étolaj
sárgabarack dzsem
porcukor

Elkészítés:


Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.

Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - asztalon gyúrni könnyebb.

Folpackba csomagolva 15 percre hűtőbe tesszük.


A tésztát vékony liszten kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk.

Három különböző átmérőjű (3-4-5 cm-es) kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle.

A kiszúrt tésztalapokat körbe fél-egy centi mélyen bevagdossuk ollóval.


A korongok közepét enyhén benedvesítjük, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás fölé.

A tésztákat középen ujjunkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni.
a mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tegyük őket az olajba, majd ha szépen szétnyílt, és megbarnult, akkor fordítsuk meg őket. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak, de elég ideig süssük őket, hogy átsüljenek!

A kész rózsafánkokat még melegen jól leporcukrozzuk barackízzel kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A rózsafánk egy igazi fánkkülönlegesség. Kevesen ismerik, és még kevesebben készítik. Ennek talán az az oka, hogy azt gondolják, bonyolult elkészíteni, pedig ez nem igaz. Lássuk csak!

Rózsafánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Darázs fészek
Darázs fészek

2 dkg élesztőből kovászt készítünk, hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót, és 40 dkg lisztet, amit összeállítunk, és duplájára kelesztjük. Ha a duplájára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kefires poharas piskóta
Kefires poharas piskóta

Elkészítés: A hozzávalókat a kefires pohárral mérjük ki. Először robotgéppel (vagy habverővel) habosra verjük a cukrot, az olajat és a tojást, majd a többi hozzávalót is belekev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Háztető torta
Háztető torta

A kekszet darabokra tördeljük és összekeverjük a durvára tört dióval. A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojás sárgákat és a darabokra vágott csokoládét. A ké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túróval és tejföllel rakott kifli
Túróval és tejföllel rakott kifli

A kiflit felkarikázom, a tejet 10 dkg cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral felforralom, leöntöm vele a kiflit. Egy másik tálban simára keverem a túrót, a mazsolát, 2 tojássárgájá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk