menu

Családireceptkönyv.hu

Tornado Burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 2

2 közepes fehér burgonya

4 evőkanál vaj, olvasztott

1 csésze parmezán sajt, reszelt

½ teáskanál fekete bors

1 evőkanál fokhagyma por

1 evőkanál paprika

1 teáskanál só

Petrezselyem, apróra vágott (díszíteni)

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 325ºF / 160ºC.

2. Helyezze a nyárson a burgonya és finoman tolja a nyárs végig azt.

3. Tartsa éles, vékony késsel ferdén vágott és az ellenkező irányba fordul a darabolt burgonya.

4. Óvatosan szétterülnek a burgonya le a hosszát a nyárs, amíg van még különbség a szeleteket alkotó spirál.

5. A vajat megolvasztjuk, és ecsettel egész burgonya.

6. Egy közepes tálban össze parmezánreszelő, fekete bors, fokhagyma por, paprika, és a sót.

7. A darabolt burgonya az edény fölé, és lapáttal a keveréket egész burgonya, amíg teljes mértékben bevonjuk.

8. Rest burgonyát egy tepsibe úgy, hogy lebeg az alján a lap.

9. Bake 25-30 percig, vagy amíg szépen pirított.

10. Díszítsük további parmezán és a petrezselymet.

11. Hagyjuk hűlni 5 percig.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás-habos kréme
Almás-habos kréme

Elkészítése: A tészta alapanyagait összeállítjuk és 3 cipóba osztjuk. Kinyújtjuk 3 lapba és világosra sütjük tepsi hátulján. A pudingport felfőzzük a tejben, majd hagyjuk hűlni. 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyekrémleves
Gesztenyekrémleves

A gesztenyemasszát villával kissé összetöröm, majd turmixgép poharába téve a tejszínnel összekeverem. A pudingport külön simára keverem a tejjel. A gesztenyés keveréket felöntöm a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Amerika-magyorós-csokis keksz
Amerika-magyorós-csokis keksz

A margarint, a cukrot, a tojást és a fahéjat robotgéppel kikeverjük (nem lesz krémes állagú). A csokoládét, a mogyorót (vagy a diót és mandulát) felaprítjuk, majd a keverékhez adju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Pink leves tejszínhabbal, pirított mandulával
Pink leves tejszínhabbal, pirított mandulával

A tejszinben a cukrot habverővel elkeverem,a málnát leöntöm tejjel amennyi ellepi. A gyümölcsöt pépesitem, a vaniliás pudingot elkészitem a csomagoláson előirtak szerint. Majd amik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk