3 kisebb tojás kettéválasztva
15 dkg erythritol (por alakú) ízlés szerint
1 tk. vaníliás édesítő
2,5 dl mandulatej
2 teáskanál zselatin
2 nagy ek. kakaópor
10 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)
1,5 dl kókuszkrém behűtve (opcionális)
Válaszd ketté a tojásokat, a sárgákat az édesítő felével keverd habosra, fehéredésig. A mandulatejet öntsd egy kisebb fazékba és melegítsd fel (nem kell felforralni), csurgasd a habos tojássárgához folytonos keverés közben. Öntsd vissza a fazékba és alacsony lángon vagy vízgőz felett kevergetve főzd 5-6 percig, míg kicsit besűrűsödik. Vedd le a tűzről, keverd bele a zselatint, az apróra tördelt csokit és a kakaóport, keverd csomómentesre és hűtsd ki, majd tedd hűtőbe, kb fél órára. A tojásfehérjéket verd fel, amikor félkemény, kanalanként add hozzá a maradék édesítőt, ved tovább, míg fényes, kemény hab nem lesz beleőle. A behűtött kókuszkrémet is verd kemény habbá. Ha nem szeretnél kókuszkrémet használni egyszerűen hagyd ki, vagy ha van maradék tojásfehérjéd, akkor használj 1-2 plusz fehérjét. Amikor a csokis krém elkezd megdermedni, keverd hozzá a tojáshab harmadát, lazítsd fel vele, majd a maradékot is forgasd bele óvatosan egy spatulával, végül a kókuszkrémet is, de ahogy írtam ezt akár ki is hagyhatod. Öntsd a krémet egy lapos szilikon formába vagy vékonyan kiolajozott teflonos tesibe és tedd fagyasztóba 2-3 órára. Szeletekre vágva tálald, felvert kókuszkrémmel, gyümölccsel vagy gyümölcs öntettel. Ha tovább áll a fagyasztóban és nagyon kemény, akkor fogyasztás előtt legalább 15 perccel vedd ki, hogy szeletelhető legyen. Fagyaszthatod műanyag dobozban is és gombócolva is tálalhatod.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és a tojáshabot óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűvizet felforraljuk a sóval, cukorral és a vajjal/margarinnal. Egyszerre hozzáadjuk a lisztet (A), erőteljesen összekeverjük, és mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve csak addig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukorral. A tojások sárgáját is belekavarjuk. A habhoz kavarjuk a lisztet, a sütőport, majd a darált diót is. A tésztát papírral bélelt teps...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a cukorral géppel felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet, zsemlemorzsát és a vágott diót, ezt már kézzel keverjük el. Sütőpapírral bélelt kb 30...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű