Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csokoládés fagyiszelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kisebb tojás kettéválasztva
15 dkg erythritol (por alakú) ízlés szerint
1 tk. vaníliás édesítő
2,5 dl mandulatej
2 teáskanál zselatin
2 nagy ek. kakaópor
10 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)
1,5 dl kókuszkrém behűtve (opcionális)

Elkészítés:


Válaszd ketté a tojásokat, a sárgákat az édesítő felével keverd habosra, fehéredésig. A mandulatejet öntsd egy kisebb fazékba és melegítsd fel (nem kell felforralni), csurgasd a habos tojássárgához folytonos keverés közben. Öntsd vissza a fazékba és alacsony lángon vagy vízgőz felett kevergetve főzd 5-6 percig, míg kicsit besűrűsödik. Vedd le a tűzről, keverd bele a zselatint, az apróra tördelt csokit és a kakaóport, keverd csomómentesre és hűtsd ki, majd tedd hűtőbe, kb fél órára. A tojásfehérjéket verd fel, amikor félkemény, kanalanként add hozzá a maradék édesítőt, ved tovább, míg fényes, kemény hab nem lesz beleőle. A behűtött kókuszkrémet is verd kemény habbá. Ha nem szeretnél kókuszkrémet használni egyszerűen hagyd ki, vagy ha van maradék tojásfehérjéd, akkor használj 1-2 plusz fehérjét. Amikor a csokis krém elkezd megdermedni, keverd hozzá a tojáshab harmadát, lazítsd fel vele, majd a maradékot is forgasd bele óvatosan egy spatulával, végül a kókuszkrémet is, de ahogy írtam ezt akár ki is hagyhatod. Öntsd a krémet egy lapos szilikon formába vagy vékonyan kiolajozott teflonos tesibe és tedd fagyasztóba 2-3 órára. Szeletekre vágva tálald, felvert kókuszkrémmel, gyümölccsel vagy gyümölcs öntettel. Ha tovább áll a fagyasztóban és nagyon kemény, akkor fogyasztás előtt legalább 15 perccel vedd ki, hogy szeletelhető legyen. Fagyaszthatod műanyag dobozban is és gombócolva is tálalhatod.

Csokoládés fagyiszelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Mascarpones gyümölcsös kevert süti
Mascarpones gyümölcsös kevert süti

1. A sütőt előmelegítjük 200 C fokra (légkeveréssel 180-ra). Egy közepes tepsit (kb. 20x30 cm) kibélelünk sütőpapírral. 2. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Túrós krémes
Túrós krémes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és 2 cipóra osztjuk. Közben elkészítjük a krémet. A 4 tojásfehérjét 8 dkg cukorral felverjük, és félretesszük. A túrót 12 dkg cu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Madártej pite
Madártej pite

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk; először elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzáadjuk a többi belevalót is. Kinyújtjuk, a formába fektetjük, és 160 fokos sütőben 15 percig el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
JUGOSZLÁV KRÉMES •
JUGOSZLÁV KRÉMES •

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kemén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk