Hozzávalók a piskótához: (24 cm formához)
3 tojás
3 ek. erythritol (porrá őrölve)
4 ek. darált mandula (blansírozott)
1 ek. olvasztott kókuszolaj
A málna mousse hozzávalói:
35 dkg málna
8 dkg erythritol (porrá őrölve) (ízlés szerint, a málna édességétől is függ)
4 lap zselatin
2 ek. citromlé
3 dl kókuszkrém (behűtve)
2 tojásfehérje
A piskótát mindig a szokásos módon készítem és mindig nagyon szépen sikerül. Az egész tojásokat az édesítővel a mixer táljába tettem és a legmagasabb fokozaton 10-12 percig vertem. Ezalatt a térfogata a többszörösére nő és krémes állagú lesz az egész. Beleforgattam az őrölt mandulát, az edény oldaláról belecsurgattam a kókuszvajat és lazán összeforgattam az egészet. Sütőpapírral bélelt kapcsos formába öntöttem, 180 fokos sütőben kb. 18 perc alatt megsült az én sütőmben. Ezután rácsra borítottam, lehúztam a sütőpapírt és hagytam kihűlni. Ezalatt elkészítettem a mousse-t, a málnát át is lehet passzírozni, hogy ne maradjanak benne magok, én benne hagytam, nekem nem volt zavaró. A málnát az édesítő felével pürésítettem, ezt lehet food processzorral vagy turmixgéppel csinálni. A zselatinlapokat kevés hideg vízben beáztattam, egy kis edényben felmelegítettem a citromlevet, hozzáadtam a megduzzadt zselatinlapokat és feloldottam, majd a málnapüréhez kevertem. Az előre behűtött kókuszkrémet mixerrel habbá vertem. A tojásfehérjéket elkezdtem felverni, amikor félkemény volt, kanalanként hozzáadtam a maradék édesítőt és fényes, kemény habbá vertem. A málnapürét először összeforgattam a felvert kókuszkrémmel, majd a kemény tojáshabot is óvatosan belekevertem. A kihűlt piskótát visszatettem a formába, ráöntöttem a málna mousse-t és hűtőbe tettem pár órára, míg megdermedt. Tálalás előtt málnaszemekkel és mentával díszítettem. Nagyon finom, könnyed desszert, az édesítő mennyiségét érdemes a málna édessége szerint változtatni.
Trollanyu
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és az almára öntjük a masszát, majd közepes lángon megsütjük. sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (160 fok légkeveréssel) és egy 20 x 25 cm-es tepsit (26 cm-es tortaformában is készíthető) sütőpapírral kibélelünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mandulát és ha szárazabb, akkor a datolyát is előző este beáztatjuk. Másnap annyi a dolgunk csupán, hogy a torta alapjához valókat turmixgépben vagy késes aprítóban masszává dolg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót az aprítógép tartályába halmozok és összemixelem. Beleöntöm egy 20 cm átmérőjű tortaformába, elegyengetem, a tetejére öntöm a tojással elkevert tejfölt, majd beto...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű