Hozzávalók a piskótához: (24 cm formához)
3 tojás
3 ek. erythritol (porrá őrölve)
4 ek. darált mandula (blansírozott)
1 ek. olvasztott kókuszolaj
A málna mousse hozzávalói:
35 dkg málna
8 dkg erythritol (porrá őrölve) (ízlés szerint, a málna édességétől is függ)
4 lap zselatin
2 ek. citromlé
3 dl kókuszkrém (behűtve)
2 tojásfehérje
A piskótát mindig a szokásos módon készítem és mindig nagyon szépen sikerül. Az egész tojásokat az édesítővel a mixer táljába tettem és a legmagasabb fokozaton 10-12 percig vertem. Ezalatt a térfogata a többszörösére nő és krémes állagú lesz az egész. Beleforgattam az őrölt mandulát, az edény oldaláról belecsurgattam a kókuszvajat és lazán összeforgattam az egészet. Sütőpapírral bélelt kapcsos formába öntöttem, 180 fokos sütőben kb. 18 perc alatt megsült az én sütőmben. Ezután rácsra borítottam, lehúztam a sütőpapírt és hagytam kihűlni. Ezalatt elkészítettem a mousse-t, a málnát át is lehet passzírozni, hogy ne maradjanak benne magok, én benne hagytam, nekem nem volt zavaró. A málnát az édesítő felével pürésítettem, ezt lehet food processzorral vagy turmixgéppel csinálni. A zselatinlapokat kevés hideg vízben beáztattam, egy kis edényben felmelegítettem a citromlevet, hozzáadtam a megduzzadt zselatinlapokat és feloldottam, majd a málnapüréhez kevertem. Az előre behűtött kókuszkrémet mixerrel habbá vertem. A tojásfehérjéket elkezdtem felverni, amikor félkemény volt, kanalanként hozzáadtam a maradék édesítőt és fényes, kemény habbá vertem. A málnapürét először összeforgattam a felvert kókuszkrémmel, majd a kemény tojáshabot is óvatosan belekevertem. A kihűlt piskótát visszatettem a formába, ráöntöttem a málna mousse-t és hűtőbe tettem pár órára, míg megdermedt. Tálalás előtt málnaszemekkel és mentával díszítettem. Nagyon finom, könnyed desszert, az édesítő mennyiségét érdemes a málna édessége szerint változtatni.
Trollanyu
◾️A kekszet összetörjük egy tálban. ◾️Keverjük össze az olvasztott vajjal, majd nyomkodjuk egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába. ◾️A tortakarikát kenjük körbe vajjal, m...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes160 fokon erdemes sutni :) Aki megsutotte azt mondta edesites nelkul is tokeletes nagyon finom :) Szoval hajra
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lap elkészítése: A tojásfehérjéket egy mély tálban elkezdjük robotgéppel felverjük, majd amikor már majdnem kész, kanalanként beletesszük a cukrot és teljesen keményre verjük (am...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször az almás tölteléket készítem el. Egy serpenyőbe reszelem a megpucolt és lereszelt almákat, meghintem a cukorral, citromlét facsarok rá, megszórom őrölt fahéjjal, és közepes...
Elkészítési idő: 3 ó Nehézség: Nehéz