25 dkg főtt tojásfehérje rúd
10 dkg vékonyra szeletelt füstölt sonka
10 dkg tápióka keményítő
3 dkg kókuszliszt
3 tojás
törött bors
reszelt szerecsendió
késhegynyi szódabikarbóna
só
a sütéshez:
kókuszolaj vagy zsír
a tálaláshoz:
saláta
paradicsom
gránátalma stb.
házi majonéz
Az összes hozzávalót turmixgépbe téve egynemű masszává dolgozzuk. Az ízesítésnél gazdagon bánjunk a fűszerezéssel, nem baj, ha a nyers masszát túl fűszeresnek érezzük. Minimum 1 órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Teáskanálnyi masszából, nedves kézzel golyót formálunk, végül közepes lángon felforrósított bő kókuszolajban vagy zsírban kisütjük. Salátaágyon, majonézzel kínáljuk.
A karfiolt a mikróba tesszük 15 percre (vagy amíg megpuhul). Ezután összetörjük, hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagymát, petrezselymet, lisztet, sajtot és tojást. A masszából pogácsá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és megmossuk, majd bevagdossuk. A fűszereket belekeverjük a vajba, és átkenjük vele a burgonyákat, majd beleforgatjuk a felszeletelt petrezselyembe és 180...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát héjastól puhára főzzük.Kisebb szemeket válasszunk, ami hamarabb megfő. :) (kb.20 perc) Közben egy közepes méretű jénai tálat vajjal vékonyan kikenünk. A lila hagymát,p...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben félpuhára főzzük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és egy f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű