4 fej lilahagyma
3 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
2 dl vörösbor
fahéj
1 narancs leve
A hagymát közepesen apró darabokra vágjuk, és az olajban elkezdjük pirítani. Amikor megpuhult, ráöntjük a cukrot (én barnacukrot használok), a 2 dl vörösbort, a narancs levét, és addig forralom, amíg lekvár álagú lesz. Nagyon finom és különleges angol ételkísérő.
A krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliával bélelt tepsibe tesszük, vízzel jól megspricceljük, majd lefóliázzuk. Forró sütőbe ( 200 fok) toljuk és kb 50 perc alatt majdnem k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egyforma méretű krumplikat meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk. Lapos felüket a deszkára téve tetejüket beirdaljuk, úgy, hogy minél mélyebben vágjuk be, de még ne v...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűKend be a 12 muffin formát vajjal(ügyelj arra, hogy a vaj fele megmaradjon). Mosd és hámozd meg a burgonyát. Vágd őket nagyjából 2 mm vastag szeletekre. Ha van esetleg otthon ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől. Hozzáadjuk az a darált húst, majd az apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz