4 db burgonya (nagyobb)
2 evőkanál kukoricadara
1 teáskanál szezámmag
1 kk fűszerpaprika (őrölt)
2 gerezd fokhagyma
rozmaring ízlés szerint (friss)
2 ek olívaolaj
ételízesítő ízlés szerint
Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük.
Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beledobunk 2-3 gerezd fokhagymát és néhány szál friss rozmaringot.
230 fokon sütjük, amíg nem kap aranybarna színt (kb. 45 perc).
Zöldsalátával és tejföllel tálaljuk.
A rizst megmosom és a felaprított hagymával és a zsiradékkal megpirítom. A borsót egy kis edényben kb 10 percig előpárolom, majd a pirított rizshez adom, fűszerezem és felöntöm 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kerek, tapadásmentes serpenyőben biomargarint hevítek, majd elkezdem rétegezni a vékony burgonyakarikákat, minden réteget megszórom a fűszerekkel, majd az egész tetejére ráöntö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKend be a 12 muffin formát vajjal(ügyelj arra, hogy a vaj fele megmaradjon). Mosd és hámozd meg a burgonyát. Vágd őket nagyjából 2 mm vastag szeletekre. Ha van esetleg otthon m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet és cukrot összekeverni, felfuttatni benne az élesztőt. Többi hozzávalót egy tálba rakni, majd felönteni a felfuttatott élesztővel. Géppel kevertem, majd kicsit kézzel is....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű