4 db burgonya (nagyobb)
2 evőkanál kukoricadara
1 teáskanál szezámmag
1 kk fűszerpaprika (őrölt)
2 gerezd fokhagyma
rozmaring ízlés szerint (friss)
2 ek olaj
ételízesítő ízlés szerint
Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük.
Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beledobunk 2-3 gerezd fokhagymát és néhány szál friss rozmaringot.
230 fokon sütjük, amíg nem kap aranybarna színt (kb. 45 perc).
Zöldsalátával és tejföllel tálaljuk.
A krumplit meghámozzuk és vékony, 1-2 milliméteres szeletekre vágjuk késsel vagy szeletelőgéppel. Kivajazott hőálló edénybe tesszük. Felkarikázzuk a póréhagymát és hozzákeverjük a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA hámozatlan krumplit enyhén sós vízbe tegyük fel főzni (olyan krumplit válaszunk, ami nem fő szét). Kb. 30 perc alatt elkészül, utána csorgassunk rá hideg vizet pár percig, hogy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beled...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpa...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű