200 g étcsokoládé
40 g vaj
120 g nádcukor
2 tojás
40 g finomra őrölt mandula
1 tk. sütőpor
nagy csipet tengeri só
ízlés szerint fűszerek (pl. fahéj, kardamom, reszelt tonkabab, őrölt gyömbér)
1. Az étcsokoládét a vajjal vízgőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
2. A tojásokat a nádcukorral egy elektromos mixer segítségével pár perc alatt nagyon habosra keverjük.
3. A tojáshabot óvatosan az olvasztott csokoládéhoz keverjük.
4. Beleforgatjuk a sütőporral összekevert mandulát, a sót, és ízlést szerint ízesíthetjük fűszerekkel is. A masszát hagyjuk pihenni, míg a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
5. Sütőpapírra púpos teáskanálnyi halmokat kanalazunk a masszából viszonylag távolra, hiszen sütés közben meg fognak nőni a kekszek. A teáskanál segítségével a kupacokat lazán korong formára igazítjuk-simítjuk.
6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Hagyjuk a tepsin kihűlni, majd légmentesen záró dobozban tároljuk.
25-30 darab lesz belőle, mielőtt leszedjük a sütőpapírról, ki kell hűlnie nagyjából.
A túrót kikeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a pici sóval és a sütőporral elkevert lisztet. Nagyon jól kezelhető a tészta.Enyhén lisztezett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tepsinket kibéleljük sütőpapírral, és annyi kekszet reszelünk bele, hogy ellepje a tepsi alját. 2. Erre ráreszeljük az almát, meghintjük a fahéjjal elkevert cukorral....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgabarackot kimagozzuk, és a vanílián kívül a többi hozzávalóval összeturmixoljuk. A végén belekeverjük a vaníliarúd kikapart belsejét, még adhatunk hozzá mézet, aki nagyon éd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítjük el: a meghámozott/megmosott almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ha nagyon sok a leve, kicsavarjuk. (A kicsavart levét ne öntsük ki - szűrjük le és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű