200 g étcsokoládé
40 g vaj
120 g nádcukor
2 tojás
40 g finomra őrölt mandula
1 tk. sütőpor
nagy csipet tengeri só
ízlés szerint fűszerek (pl. fahéj, kardamom, reszelt tonkabab, őrölt gyömbér)
1. Az étcsokoládét a vajjal vízgőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
2. A tojásokat a nádcukorral egy elektromos mixer segítségével pár perc alatt nagyon habosra keverjük.
3. A tojáshabot óvatosan az olvasztott csokoládéhoz keverjük.
4. Beleforgatjuk a sütőporral összekevert mandulát, a sót, és ízlést szerint ízesíthetjük fűszerekkel is. A masszát hagyjuk pihenni, míg a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
5. Sütőpapírra púpos teáskanálnyi halmokat kanalazunk a masszából viszonylag távolra, hiszen sütés közben meg fognak nőni a kekszek. A teáskanál segítségével a kupacokat lazán korong formára igazítjuk-simítjuk.
6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Hagyjuk a tepsin kihűlni, majd légmentesen záró dobozban tároljuk.
25-30 darab lesz belőle, mielőtt leszedjük a sütőpapírról, ki kell hűlnie nagyjából.
A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral, és állni hagyjuk. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráljuk, hozzákeverjük a vajat és a Nutellát, majd lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk a masszát. A túrót egy villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, a lime r...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűKezdjük a vaníliás réteggel, mert amíg a többit csináljuk, lesz ideje lehűlni. 2 dl tejet elkezdünk forralni. A maradék 1 dl tejjel a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű