menu

Családireceptkönyv.hu

Kürtöskalács rudak


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 gr liszt (most Alfa mix, vagy sütiliszt) + még 2 ek dagasztáskor
4 gr Dr. Oetker porélesztő
25 gr Liga
1 ek cukor
200 ml tej
1 csapott ek Mester vaníliás cukor
egy db M-es tojás fele!

3 ek cukor
2 tk őrölt fahéj
20 gr olvasztott Liga

Elkészítés:


A lisztet, sót, cukrokat egy tálba mérjük és kanállal összekeverjük. Hozzáadjuk a porélsztőt és a langyos tejet, majd a felvert tojás felét és elkezdjük dagasztani a tésztát. Miután összeállt, beleöntötjük az olvasztott Ligát is és tovább dagasztotjuk. Egy szilikon lapot megszórunk rizsliszttel, a tésztát a rizslisztes lapon kézzel picit átgyúrjuk és egy centi vastagra nyújtjuk, tetejét pedig megkenjük olvasztott vajjal. Megszórjuk a cukros-fahéjas keverékkel.
Derelyevágóval kb. 1 centi széles csíkokra vágjuk, majd az egészet félbevágjuk.
50 fokos sütőben 20 percet kelesztjük, majd 180 fokon 20-22 percet sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Ötperces kuglóf
Ötperces kuglóf

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre. 2. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Cseh túrós kalács
Cseh túrós kalács

A lisztet egy tálba öntjük és hozzáadunk egy pici sót, cukrot, egy tasak élesztőport, tojássárgájákat, tejet, olvasztott vajat és jól összekeverjük egy elektromos habverő dagasztó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Kelesztés nélküli kakaós csiga
Kelesztés nélküli kakaós csiga

Tálba tesszük a túrót, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel elkezdjük keverni. Pár perc után állandó keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd az olajat i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Kelt kalács
Kelt kalács

4 főre 1 dl langyos tejjel, 1 dkg cukorral, 2 dkg élesztővel és 1 ek liszttel kovászt készítünk. 2 tojássárgáját 4 dkg cukorral jól kikeverünk, hozzáöntünk 2 dl langyos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk