250 gr liszt (most Alfa mix, vagy sütiliszt) + még 2 ek dagasztáskor
4 gr Dr. Oetker porélesztő
25 gr Liga
1 ek cukor
200 ml tej
1 csapott ek Mester vaníliás cukor
egy db M-es tojás fele!
3 ek cukor
2 tk őrölt fahéj
20 gr olvasztott Liga
A lisztet, sót, cukrokat egy tálba mérjük és kanállal összekeverjük. Hozzáadjuk a porélsztőt és a langyos tejet, majd a felvert tojás felét és elkezdjük dagasztani a tésztát. Miután összeállt, beleöntötjük az olvasztott Ligát is és tovább dagasztotjuk. Egy szilikon lapot megszórunk rizsliszttel, a tésztát a rizslisztes lapon kézzel picit átgyúrjuk és egy centi vastagra nyújtjuk, tetejét pedig megkenjük olvasztott vajjal. Megszórjuk a cukros-fahéjas keverékkel.
Derelyevágóval kb. 1 centi széles csíkokra vágjuk, majd az egészet félbevágjuk.
50 fokos sütőben 20 percet kelesztjük, majd 180 fokon 20-22 percet sütjük.
Fél deciliter langyos tejhez adjunk hozzá 1 tk cukrot majd morzsoljuk bele az élesztőt és 1-2 evőkanál lisztet is szórjunk rá. Tegyük félre nagyjából 15 percre, amíg szépen felfut....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesmint fent. Tejsodó: 6dl tej, 20dkg cukor, 6tojássárgája, 3dkg liszt. Tejet feltesszük főni vaniliával. Tojássárgáját a cukorral habosra verjük. Kevés hideg tejjel felöntjük. Tejet...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűLehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes