4 jaja
20 dag šećera
2 vanilin šećera
limunova korica
15 dag omekšanog maslaca
po želji malo grožđica
12 žlica mlijeka
25 dag oštrog brašna
1 prašak za pecivo
2-3 žlice kakaa
2 žlice ruma ili višnjevače
Dobro izmiksati žumanjke, šećer, vanilin šećere, limunovu koricu i omekšani maslac. Postepeno dodavati mlijeko na žlicu, a na kraju lagano umiješati brašno promiješanog s praškom za pecivo i čvrsti snijeg od bjelanjka. Odvojiti trećinu smjese, dodati par žlica kakaa i ruma ili višnjevaču. U namašćeni i pobrašnjeni kalup (najbolje silikonski) žlicom naizmjenično stavljati žutu i smeđu smjesu. Vrh zagladite žlicom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 40-50 minuta. Po potrebi prekrijte pek papirom dok se peče.
Pred kraj otopite veliku žlicu pekmeza od marelica sa malo vruće vode.
Vrući kuglof izvadite iz kalupa i premažite ga pripremljenim pekmezom.
👉A tojások sárgáját kikeverjük a tejjel, az olajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. 👉Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a tojások felvert fehérjét. 👉A 2/3-át lisztez...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűKevés cukros, langyos tejben elkeverjük az élesztőt kb. 10-15 perc alatt felfut. A többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztunk, a vajat csak a végén adjuk hozzá. Letaka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkeverd össze az élesztőt egy kevés langyos tejjel...felfuttatjuk , -hozzáadjuk a liszthez a hozzávalókat+ a felfuttatot élesztőt .jól összegyúrjuk,kissé megdagasztjuk majd ..hagyj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes