Családireceptkönyv.hu

mramorni kolac


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 jaja
20 dag šećera
2 vanilin šećera
limunova korica
15 dag omekšanog maslaca
po želji malo grožđica
12 žlica mlijeka
25 dag oštrog brašna
1 prašak za pecivo
2-3 žlice kakaa
2 žlice ruma ili višnjevače

Elkészítés:


Dobro izmiksati žumanjke, šećer, vanilin šećere, limunovu koricu i omekšani maslac. Postepeno dodavati mlijeko na žlicu, a na kraju lagano umiješati brašno promiješanog s praškom za pecivo i čvrsti snijeg od bjelanjka. Odvojiti trećinu smjese, dodati par žlica kakaa i ruma ili višnjevaču. U namašćeni i pobrašnjeni kalup (najbolje silikonski) žlicom naizmjenično stavljati žutu i smeđu smjesu. Vrh zagladite žlicom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 40-50 minuta. Po potrebi prekrijte pek papirom dok se peče.
Pred kraj otopite veliku žlicu pekmeza od marelica sa malo vruće vode.
Vrući kuglof izvadite iz kalupa i premažite ga pripremljenim pekmezom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rózsakalács
Rózsakalács

Az olvasztott vaj kivételével mindent bekészítettem a dagasztógép táljába, majd az alacsony fokozaton elindítottam a dagasztást. !-5 perc múlva átkapcsoltam a magasabb fokozatra. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tízperces bögrés pillefánk
Tízperces bögrés pillefánk

1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csokis kalács
Csokis kalács

1. Az élesztőt a langyos, kristálycukros tejben megfuttatjuk. 2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, porcukorral, sóval. 3. A felfutott élesztőt a tojássárgájákkal és az ola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
***Tejes édes kalács vagy briós
***Tejes édes kalács vagy briós

1. Habverővel habosra keverem a tojás, tejet, sűrített tejet, élesztőt. Hozzásztálom a lisztet és a sót 3. Alaposan bedagasztom (robotgéppel könnyebb) Végül beledolgozom a lágy...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk